Δυο ανθρώπους σκότωσε στο παρελθόν ο 78χρονος που πυροβόλησε ανήλικο πρόσφυγα στη Μόρια
11 Ιουλίου 2018
Ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
12 Ιουλίου 2018

Καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για περισσότερα από 150 παιδιά-Οι Πρόσκοποι μαγειρεύουν στον Μόλυβο

Μοιράσου το άρθρο:

Άλλο ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι ζουν περίπου 150 παιδιά του νησιού. Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου ξεκίνησε με την κοινή κατασκήνωση των Αγελών Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στον Άη Γιάννη του Βαφειού, στις πλαγιές του ψηλότερου βουνού της Λέσβου του Λεπέτυμνου.

Στη διάρκεια της κατασκήνωσης τους τα Λυκόπουλα έζησαν ένα μοναδικό ταξίδι με «τα μυαλά που κουβαλάς» στη βόρεια Λέσβο.  Κι όλα αυτά παρά τις βραδινές νεροποντές, Η «πυρά λήξης» την κατασκήνωση σήμανε το τέλος του παιχνιδιού κι των όσων σημαντικών τα Λυκόπουλα έμαθαν αυτήν την προσκοπική χρονιά.

Στον ίδιο χώρο ακολούθησε η κατασκήνωση της 2ης Ομάδας προσκόπων Μυτιλήνης. Με ένα «ταξίδι στο κέντρο της γης» οι Πρόσκοποι έζησαν το όνειρο της μοναδικής προσκοπικής ζωής στη φύση.

Παράλληλα στην ακτή της Ψειριάρας του Μολύβου πρώτα η Ομάδα και στη συνέχεια η Αγέλη των λυκοπούλων του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας έζησαν τις δικές τους μοναδικές στιγμές στις δικές τους κατασκηνώσεις «simply scouting – απλά προσκοπικά”.

Τη σκυτάλη των καλοκαιρινών δράσεων των Προσκόπων της Μυτιλήνης θα πάρουν το πρώτο 15θήμερο του Αυγούστου, τα παιδιά της Ομάδας του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με τη δικιά τους κατασκήνωση στο Σούνιο. Στο μεταξύ οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης δουλεύουν εντατικά προετοιμάζοντας  τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους στη Σύρο, τη Μύκονο, τη Δήλο και τη Γυάρο, που θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου.

 

Στο Lesvos Food Fest 2018 το θεσμό που  σχεδιάστηκε με στόχο να  προβάλει  δυναμικά τα γαστρονομικά ήθη, έθιμα και προϊόντα της κάθε περιοχής της Λέσβου συμμετέχουν το τριήμερο 13 με 15 Ιουλίου οι Πρόσκοποι της Λέσβου. Αρχικά με δράσεις κοινωνικής προσφοράς στο Μόλυβο ενώ την Κυριακή το μεσημέρι στο αλσύλλιο του Μολύβου «τσαμάκια» θα παρουσιάσουν «προσκοπικά μαγειρέματα». Συγκεκριμένα οι Ανιχνευτές θα μαγειρέψουν με τοπικά προϊόντα παραδοσιακά εδέσματα της κατασκήνωσης, μιαν άγνωστη σελίδα του Προσκοπισμού που είναι το μαγείρεμα στην ύπαιθρο, πολλές φορές χωρίς ρεύμα και άλλες υποδομές, για πολλά άτομα που χρειάζονται καλό και ταυτόχρονα υγιεινό φαγητό.

Μοιράσου το άρθρο: