Εβδομαδιαία επισκόπηση της Ύπατης Αρμοστείας
7 Σεπτεμβρίου 2018
Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρώτη τοποθέτησή τους σε νησιά
7 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΚΕ: “Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων-μεταναστών από τη Λέσβο”

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ σχολιάζει την απάντηση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσα στην επιστολή του δήμαρχου Λέσβου κ. Γαληνού, η οποία “επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που εδώ και τρία χρόνια υποστηρίζει το ΚΚΕ: Ότι, δηλαδή, είναι η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας που κρατά εγκλωβισμένους στο νησί όσους πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται ενώ, ταυτόχρονα, μεγαλώνει και τον πληθυσμό τους όταν η Τουρκία ανοίγει περισσότερο τη στρόφιγγα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει την απόλυτη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Η λύση για την ανακούφιση της Λέσβου και όλων των νησιών Β. Αιγαίου από τις επιπτώσεις που έχει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο έχει προταθεί κατ’ επανάληψη από το κόμμα μας και συνίσταται στο τρίπτυχο:

  • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο και μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και, στη συνέχεια, στους τόπους προορισμού τους.
  • Μεταφορά όλων των hot spot στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εκεί – και όχι στη Λέσβο – να γίνονται οι πιστοποιήσεις, η υποβολή αιτήσεων ασύλου, η εξέταση αυτών των αιτήσεων, η έκδοση όποιων εγγράφων είναι απαραίτητα για να φθάσουν αυτοί οι άνθρωποι στους τόπους προορισμού τους.
  • Πλήρης αποκατάσταση όσων κατοίκων του νησιού έχουν υποστεί ζημιές από την εξέλιξη του κοινωνικού αυτού φαινομένου.

Η παραδοχή από τη κυβέρνηση της δύσκολης κατάστασης που έχει περιέλθει το νησί δεν έχει από μόνη της καμία αξία. Όσο δεν υιοθετείται η λύση που συνιστά το παραπάνω τρίπτυχο η κατάσταση συνεχώς θα χειροτερεύει και η κυβέρνηση θα έχει ακεραία την ευθύνη για το ενδεχόμενο ξεπέρασμα και των τελευταίων ανεκτών ορίων.

Ας σταματήσουν πλέον τα μεγάλα λόγια συμπάθειας της κυβέρνησης προς τον Λεσβιακό λαό. Η λύση είναι μπροστά της. Ας την υλοποιήσει. Ιδού η …Λέσβος, ιδού και το πήδημα.”

Μοιράσου το άρθρο: