Η Δέσποινα Κατσανέρη νέα Περιφερειακή Σύμβουλος στη θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Ζαχάρωφ
14 Απριλίου 2016
Στη Μυτιλήνη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (vid)
15 Απριλίου 2016

ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου: Όχι στα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και σοβινισμού

Μοιράσου το άρθρο:

“Με ένα αχαρακτήριστο πολιτικά και ηθικά παραλήρημα στο διαδίκτυο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, πρώην βουλευτής Χίου της ΝΔ, επιχειρεί να σπείρει το μίσος ανάμεσα σε ελληνικό και τουρκικό λαό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου.

“Με το πατριδοκάπηλο, πολεμοκάπηλο, σοβινιστικό μήνυμά του, διεκδικεί δάφνες από Μπαλτάκους, Καρατζαφέρηδες και Χρυσαυγίτες, υιοθετώντας και προβάλλοντας άθλια συνθήματα του τύπου “καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος”. Διαδίδει αυτάρεσκα τη λογική του “πας μη Έλλην βάρβαρος” και ουσιαστικά αυτοανακηρύσσεται σε ένα από τους ηθικούς αυτουργούς της μισαλλοδοξίας που επιδείχτηκε πρόσφατα απέναντι στους πρόσφυγες από τον εσμό των φασιστών στη Χίο. Σε τελευταία ανάλυση, δίνει άλλοθι στους σοβινιστές της Άγκυρας.

Ρωτάμε ευθέως:

Έχει την κάλυψη της ΝΔ με την οποία εκλέγεται; Η Περιφερειάρχης, κ. Καλογήρου, της παράταξης της οποίας ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος, θα αρκεστεί σε μια απλή φραστική αποδοκιμασία;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου, καταδικάζουμε απερίφραστα το κήρυγμα μίσους του κ. Κάρμαντζη. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει το λαό των ακριτικών μας νησιών που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του σοβινισμού και μεγαλοϊδεατισμού και γνώρισε στο πετσί του τον πόλεμο και την προσφυγιά”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ.

Μοιράσου το άρθρο: