Για τις 11 Οκτωβρίου η δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου
20 Σεπτεμβρίου 2018
Απάντηση της διοικήτριας του Βοστάνειου για τις ελλείψεις γιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
20 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΑΣ: Να συζητηθεί πρώτο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόβλημα της δακοπροσβολής του ελαιώνα

Μοιράσου το άρθρο:

Να συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να συζητήσει ως πρώτο θέμα τα σοβαρό πρόβλημα της εκτεταμένης δακοπροσβολής στον λεσβιακό ελαιώνα αφού πρόκειται για την βασική πηγή εισοδήματος κατοίκων του νησιού ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας:

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου

Θέμα: Η καταστροφή της ελειοπαραγωγής

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου βρίσκονται μπροστά σε μια  ολοκληρωτική καταστροφή της αφετινής σοδειάς τους,  λόγω μαζικής προσβολής της από το δάκο.

Επειδή πρόκειται  για την βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων του νησιού και η καταστροφή της, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες άγριας φοροαφαίμαξης και περικοπής μισθών και συντάξεων, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στη ζωή τους, ζητάμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου, να συζητηθεί το θέμα, ως πρώτο της ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο λόγος του αιτήματος μας είναι να επισημανθούν οι αιτίες αυτής της καταστροφής και να αποφασιστούν οι   ενέργειες  στις οποίες επιβάλλεται να προβεί άμεσα  η Περιφέρεια

για να συνδράμει τους ελαιοπαραγωγούς και να διεκδικήσει μαζί τους την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση της ζημιάς. Να βγουν επίσης συμπεράσματα και διδάγματα για το μέλλον.

Αυτό είναι το άμεσο αίτημα που προβάλλουν οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου, όπως διατυπώνεται και στο υπόμνημα που υπογράφουν πάνω από 500  κάτοικοι της Γέρας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, αυτή τη φορά τουλάχιστον, αναλογιζόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης, θα κάνετε δεκτό το αίτημα μας.

Με τιμή

Οι Περιφερειακοί Συμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Αντώνης Δράκος

Στρατής Κόρακας

Βαγγέλης Λομβαρδάς

 

Μοιράσου το άρθρο: