Εβδομαδιαία επισκόπηση για τα στοιχεία του μεταναστευτικού στη Σάμο
3 Οκτωβρίου 2018
Εκδήλωση για το διαδίκτυο από το Σύλλογο Γυναικών Μανταμάδου
4 Οκτωβρίου 2018

Μετανάστες από τη Σενεγάλη τίμησαν συμπατριώτες τους θύματα του Α’ Παγκόσμιου Πoλέμου που έχουν ταφεί στη Σκάλα Λουτρών

Μοιράσου το άρθρο:

16μελή ομάδα Αφρικανών μεταναστών από τη Σενεγάλη στη Σκάλα Λουτρών, συμμετείχε σε  εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της γαλλικής προξενικής αρχής, για να τιμηθεί η εκατονταετία από τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πoλέμου.  Τους Σενεγαλέζους μετανάστες συνόδευαν μέλη της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».

Στο γαλλικό κοιμητήριο στη Σκάλα Λουτρών ενταφιάστηκαν τραυματίες στρατιώτες που μετείχαν στις επιχειρήσεις των συμμάχων (ΑΝΤΑΝΤ) στα Δαρδανέλια – εκστρατεία Καλλίπολης, νοσηλεύτηκαν στη Λέσβο, όπου και άφησαν την τελευταία τους πνοή. Οι περισσότεροι από τους στρατιώτες αυτούς ήταν από τις τότε γαλλικές αποικίες, κυρίως δε από τη Σενεγάλη.

Μαζί με τους εκπροσώπους των ελληνικών και γαλλικών αρχών που κατέθεσαν στεφάνια, οι Σενεγαλέζοι μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας απόθεσαν ένα κλαδί ελιάς στη μνήμη των προγόνων τους που οι συνθήκες και η μοίρα τόθελε να πεθάνουν και να ταφούν εδώ στο νησί μας.

Η «Συνύπαρξη» στο τέλος της τελετής πρόσφερε καφέ στους μετανάστες στη Σκάλα Λουτρών, έγινε συζήτηση για τα συμβάντα της εποχής και με ναυλωμένο λεωφορείο φρόντισε για την επιστροφή τους στο ΚΥΤ Μόριας.

 

Μοιράσου το άρθρο: