Φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 11 Αυγούστου στον Μανταμάδο
9 Αυγούστου 2018
Χίος- Πρωτοβουλία γονέων: σχολειά ανοικτά για όλα τα παιδιά
9 Αυγούστου 2018

Με αφορμή τις “φήμες” της Γέρας

Μοιράσου το άρθρο:

“Φήμες” για τη δημιουργία χοτ σποτ στη Γέρα Λέσβου, αναστάτωσαν την περιοχή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια ακατάσχετη κινδυνολογία τις τελευταίες μέρες, που αναζωπυρώνεται όλο αυτό το διάστημα κυρίως μέσα από το διαδίκτυο παρά τις επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί δεύτερο χοτ σποτ στο νησί. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να πείσουν ότι μεταφέρονται 1000 άτομα στη Σάμο από τη Γερμανία, ήρθε η επίσης ψεύτικη είδηση ότι μεταφέρονται 4.000 μετανάστες από τη Γερμανία επίσης, στο παλιό εργοστάσιο του Σουρλάνγκα. Η πληροφορία ότι μια γερμανική εταιρία ανέλαβε να βγάλει τα φύλλα ελενίτ από το παλιό κτίριο, ήταν για κάποιους η διαβεβαίωση ότι ο χώρος προορίζεται για χοτ σποτ.

Με ανακοίνωσή της η τοπική επιτροπή Γέρας του ΚΚΕ σημειώνει ότι ο αγώνας ντόπιων και προσφύγων πρέπει να είναι κοινός για άμεσο απεγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών όχι μόνο από το νησί αλλά από τη χώρα. Η ΚΟΒ Γέρας του ΚΚΕ καλεί τους Γεραγώτες να απομονώσουν τους Χρυσαυγίτες και τα άλλα ακροδεξιά στοιχεία που στοχοποιούν τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους αίτιους της δημιουργίας των προσφυγικών ροών και τους πραγματικούς υπεύθυνους της παραμονής τους στο νησί μας.  :

“Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται στην περιοχή μας για την πιθανότητα εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στη Γέρα και τη θέση του ΚΚΕ για αυτό αλλά και το γενικότερο μεταναστευτικό ζήτημα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους Γεραγώτες τη θέση του Κόμματός μας. Θέση που έχει δημοσιευτεί και στον τοπικό Τύπο και κατ΄ επανάληψη έχει διατυπωθεί από ομιλητές του ΚΚΕ και στη Μυτιλήνη και στα χωριά του νησιού μας.

1) Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ προτείνει στο Λεσβιακό Λαό και τις οργανώσεις του να παλέψουν για να υλοποιηθούν τα παρακάτω:

α) Αμεση μεταφορά όλων των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί – και στη Μόρια και στον Καρατεπέ και σε όλες τις άλλες δομές – στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην πορεία για τον οριστικό απεγκλωβισμό τους από τη χώρα και τη μεταφορά τους στους τόπους προορισμού τους.

β) Εκεί, στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στη Λέσβο, να γίνονται οι ταυτοποιήσεις, οι αιτήσεις ασύλου, οι εξετάσεις αυτών των αιτήσεων και η έκδοση όποιων εγγράφων χρειάζονται.

Αρα, κατάργηση όλων των σχετικών δομών – και της Μόριας – στο νησί μας και μεταφορά όλων των αντικειμένων με τα οποία αυτές ασχολούνται στην ηπειρωτική χώρα.

γ) Πλήρη αποκατάσταση από τις όποιες ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοι του νησιού από την εξέλιξη του προσφυγικού – μεταναστευτικού φαινομένου.

Το τρίπτυχο αυτό των θέσεων, που μόνο το ΚΚΕ από όλα τα άλλα κόμματα προβάλλει, είναι το μόνο που μπορεί να οδηγήσει και τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους πρόσφυγες και μετανάστες στον κοινό τους στόχο! Να απεγκλωβιστούν και από το νησί αλλά και από τη χώρα γενικότερα και να πάνε στον τόπο που επιθυμούν.

Μιλάμε για ανακούφιση και όχι για οριστική λύση, γιατί τέτοια θα έχουμε μόνο αν σταματήσουν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και έτσι θα σταματήσουν και οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές. Όσο συνεχίζονται οι οικονομικές και πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στα κράτη της ευρύτερης περιοχής και προσφυγικές ροές θα υπάρχουν και η Ελλάδα πύλη εισόδου προς την Ευρώπη θα είναι αλλά και το νησί μας πύλη για την Ελλάδα.

Εάν επιτευχθεί αυτό το τρίπτυχο λύσεων που προτείνει το ΚΚΕ αυτό που θα γίνεται στο νησί μας είναι: όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται θα φιλοξενούνται μία- δυο το πολύ μέρες, λαμβάνοντας πρώτες βοήθειες και θα φεύγουν για την ενδοχώρα όπου θα γίνονται οι πιστοποιήσεις και όλα τα υπόλοιπα.

Η θέση αυτή σημαίνει πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής σε όλη τη Λέσβο και, φυσικά, και στη Γέρα.

2) Η ΚΟΒ Γέρας του ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να ενταθεί ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη του Λεσβιακού Λαού και των οργανώσεών του προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και τώρα, στην πορεία υλοποίησης της λύσης που προτείνει αλλά και μετά, στις 1-2 μέρες που θα μένουν στο νησί.

3) Η ΚΟΒ Γέρας του ΚΚΕ καλεί τους Γεραγώτες να απομονώσουν τους Χρυσαυγίτες και τα άλλα ακροδεξιά στοιχεία που στοχοποιούν τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους αίτιους της δημιουργίας των προσφυγικών ροών και τους πραγματικούς υπεύθυνους της παραμονής τους στο νησί μας.

Το μόνο που καταφέρνουν, με τις βίαιες ρατσιστικές συμπεριφορές και επιθέσεις εναντίον των προσφύγων και μεταναστών, οι Χρυσαυγιτες είναι να κρύβουν τον ΕΝΟΧΟ (Κυβέρνηση – ΝΑΤΟ –ΕΕ) έναντι του οποίου πρέπει να αναπτυχθεί ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό τους από το νησί και έτσι να βοηθούν στη διαιώνιση του προβλήματος.”

Μοιράσου το άρθρο: