2ο Eressos Lava WKND Run+ Bike
17 Σεπτεμβρίου 2018
Προβολή της φυσικής κληρονομιάς της Λέσβου στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γεωπάρκων
17 Σεπτεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία η 6η Γιορτή Σύκου στο Ίππειος

Μοιράσου το άρθρο:

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ίππειος, την Κυριακή  16 Σεπτεμβρίου 2018, το απόγευμα, η 6η κατά σειρά Γιορτή Σύκου, με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ιππείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, στο πάρκο Ιππείου όπου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς των επισήμων.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ευάγγελος Σάλτας και αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στην καλλιέργεια, την συγκομιδή και εμπορία του σύκου από τους κατοίκους της περιοχής, κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα, ενώ τόνισε ότι με την καθιέρωση της γιορτής του Σύκου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο τον ενδιαφέρον των κατοίκων αναθερμάνθηκε και πάλι για την καλλιέργεια του σύκου.

Στην συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου,Προκόπης Σινάνης,ο βουλευτής Λέσβου Χ.Αθανασίου,ο Φώτης Ξενέλλης, ενώ η γεωπόνος Ραλλού Τσίγγου αναφέρθηκε στην διατροφική αξία του σύκου.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Κοινόητας Ιππείου Στέλιος Ζουριδάκης ,ο αντιδήμαρχος Λέσβου Γιώργος Κατζανός καθώς και  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Α.Γιαννάκης.

Μετά τις ομιλίες, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου καθώς και  μικρά κοριτσάκια ντυμένα στα λευκά κρατώντας καλαθάκια με σύκα ,διέσχισαν την αγορά του χωριού με την συνοδεία μουσικής. Στην συνέχεια όλοι συγκεντρώθηκαν στους πάγκους που από νωρίς είχαν στηθεί στο πάρκο Ιππείου και περίμεναν τους επισκέπτες,για να δοκιμάσουν τα εκλεκτά εδέσματα . Γυναίκες του χωριού είχαν ήδη ετοιμάσει γλυκά, με βάση το σύκο, τα οποία και πρόσφεραν στους επισκέπτες.

Μικροπωλητές είχαν την ευκαιρία να διαθέσουν τα προϊόντα τους, ενώ η εκδήλωση έκλεισε, αργά το βράδυ, με το μουσικό συγκρότημα “Τα φώτα απέναντι” το οποίο έδωσε το δικό του μουσικό τόνο, στην αγορά του χωριού.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους χορηγούς,όσους διέθεσαν λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών από την Μυτιλήνη,καθώς και τις γυναίκες του χωριού για την παρασκευή και διάθεση των γλυκών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος λαμβάνει υπόψιν τις παρατηρήσεις για την ομαλή λειτουργία της γιορτής και φιλοδοξία  του παραμένει ,κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη και να επιλυθούν όσα προβλήματα έχουν τυχόν παρουσιαστεί με την πάροδο του χρόνου.

Μοιράσου το άρθρο: