Τραγωδία στο Αιγαίο: 13 νεκροί μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά ανοικτά του Φαρμακονησίου
23 Δεκεμβρίου 2015
Νοικιάζει γραφεία ο ΕΟΠΥΥ, την ώρα που είναι άδειο το μέγαρο ΙΚΑ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Χίου
23 Δεκεμβρίου 2015

Μουζάλας Σάραντον συναντήθηκαν στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Τη Λέσβο επισκέπτεται σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας συνοδευόμενος από την αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, Προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και προστασίας εξωτερικών συνόρων Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Το πρωί βρέθηκε στο hot spot στη Μόρια όπου  εξέτασε τη διαδικασία καταγραφής των προσφύγων  και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των προσφυγικών ροών από τα απένατι παράλια και περί τους 2,5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφουν καθημερινά  οι αρχές στη Μόρια σύμφωνα με τα ευρωπαικά πρότυπα καταγραφής.

Στο κέντρο καταγραφής ο κύριος Μουζάλας συναντήθηκε και με την ακτιβίστρια ηθοποιό Σούζαν Σάραντον η οποία τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο νησί και δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντίκρισε, και από τις ιστορίες που άκουσε από τους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τον τόπο τους για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους. Στην κατ ιδίαν συνάντησή τους η χολιγουντιανή ηθοποιός είπε στον Υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών αλλά και τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας να αντεπεξέλθει σ΄ αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Mouzalas-moria-paidi

Για το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στη Λέσβο με τους οικονομικούς μετανάστες που δεν καταγράφονταν, δόθηκε προσωρινή λύση και από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η καταγραφή τους και θα παίρνουν ένα υπηρεσιακό σημείωμα διάρκειας ενός μήνα προκειμένου να μην εγκλωβίζονται στο νησί. Στον εξωτερικό χώρο του κέντρου καταγραφής στη Μόρια έχουν συγκεντρωθεί περί τους 500 μετανάστες κυρίως από τις χώρες της Βορείου Αφρικής και οι τοπικές αρχές είχαν ζητήσει τη βοήθεια του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας.

Ο κύριος Μουζάλας το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους ΜΚΟ, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός μητρώου των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί προκειμένου να υπάρχει μια οργάνωση και ένας συντονισμός για όσους έρχονται να συνδράμουν στο προσφυγικό.

Μοιράσου το άρθρο: