Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών ELITE στη Λέσβο
9 Ιουνίου 2018
Αρνητικός στην δημιουργία νέου ΚΥΤ ο Δήμαρχος Σάμου
10 Ιουνίου 2018

«Μουσικές Συναντήσεις»-Ρεσιτάλ για δύο βιολιά

Μοιράσου το άρθρο:

Οι Γέφυρες Τέχνης–ART Bridges υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσιάζουν  τις «Μουσικές Συναντήσεις»-Ρεσιτάλ για δύο βιολιά με τις Nadia Monczak (Καναδάς-Πολωνία)  και  Δανάη Κολέτσα (Ελλάδα), τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μικράς Ασίας 24, Μυτιλήνη, με είσοδο ελεύθερη.

Ένα ταξίδι σε μουσική από Γάλλους, Ιταλούς, Έλληνες, Αργεντινούς και Ρώσους συνθέτες.

Ένα δροσερό μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι στη θαλασσινή αύρα. Στο σταυροδρόμι της μουσικής με την Πολιτιστική Κληρονομιά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των «Γέφυρες Τέχνης». Η μουσική μας ενώνει. Με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος  και Δημιουργικής Πλατφόρμας.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Η διακεκριμένη Καναδο-πολωνή βιολονίστα και βιολίστα Nadia Monczak διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα που λατρεύει και επισκέπτεται συχνά, καθώς ήταν ο καρπός του έρωτα των γονιών της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην αγαπημένη τους χώρα. Η λαμπρή διεθνής της καριέρα περιλαμβάνει εμφανίσεις ως σολίστ, με σύνολα μουσικής δωματίου και ορχήστρες στον Καναδά, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, ενώ παράλληλα διδάσκει ιδιωτικά στο Μόντρεαλ, σε διεθνούς φήμης masterclasses όπως στη Νότιο Αμερική (Χιλή, Περού) ή φεστιβάλ, όπως στο Interlaken στην Ελβετία και πολυάριθμα στην Πολωνία.

Σπούδασε με τον Vladimir Landsman στο Μόντρεαλ. Έλαβε Masters in Music Performance με τον Boris Belkinστο Μάαστριχτ και Diploma με τον περίφημο Zachar Bron στο Interlaken της Ελβετίας. Έχει εμφανισθεί ως σολίστ με τις ορχήστρες Sudecka Philharmonic, Amadeus Polish Radio Chamber Orchestra,Brandenburgisches Staatsorchester Frankfurt κ.άλ. Είναι μέλος του τρίου εγχόρδων Interlaken, ενώ από το 2011 εμφανίζεται με τον πιανίστα Steven Massicotte. Συμμετείχε σε ορχήστρες όπως η περίφημη Ορχήστρα των Εθνών με περιοδείες σε Γερμανία, Ισραήλ και Ιταλία, η Ορχήστρα του Ωδείου του Μάαστριχτ όπου διετέλεσε Concertmaster στην παραγωγή των «Γάμων του Φίγκαρο», καθώς και η Ορχήστρα Δωματίου «Ζάχαρ Μπρον» σε σύμπραξη με παγκοσμίου φήμης σολίστες, όπως οι Maxim Vengerov, Mischa Maisky, David Garett,Nobuko Imai κ.άλ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, πραγματοποίησε εθελοντικές δράσεις με τις Γέφυρες Τέχνης–ART Bridges, βιωματικά μουσικά εργαστήρια με πολυάριθμους συμμετέχοντες, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παιδιά διαμένοντες σε δομές και Κέντρα Προσφύγων και Μεταναστών στο νησί, καθώς και ελληνόπουλα Ρομά.

Η Δανάη Κολέτσα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε βιολί στο Μακεδονικό Ωδείο απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της το 2006. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο βιολί υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Δημήτρη Χανδράκη. Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο σολιστικό βιολί στο Πανεπιστήμιο Anton Bruckner του Linzστην Αυστρία, με τους καθηγητές Ματθαίο Καριόλου και Albert Fischer.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ορχήστρες, νέων και επαγγελματικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως την Algarve Orchestra της Πορτογαλίας, την Philarmonie Salzburg, την Oesterreichische Symphoniker του Linz, την Wiener Jeunesse Orchester της Βιέννης, την Junge Philarmonie Freidstadt, ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την ορχήστρα Musikverein Engerwitzdorf και την KammerOrchester του Πανεπιστημίου Anton Bruckner. Παρακολούθησε, επίσης, σεμινάρια με καταξιωμένους καθηγητές όπως τον Γιώργο Δεμερτζή, Max Zorin, Ulf Hoelscher, Georg Hamannκαι Χρήστος Πολυζωίδη. Από το 2015 διδάσκει βιολί σε Μουσικά Σχολεία.

Οι Γέφυρες Τέχνης–ART Bridges ευχαριστούν ιδιαίτερα το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης για την αμέριστη υποστήριξη, καθώς και τις δύο καλλιτέχνιδες για την ευγενική προσφορά τους.

Μοιράσου το άρθρο: