Νέο ΔΣ στον “Ορειάς”
2 Ιουνίου 2018
Αδειάζουν σταδιακά οι πρόχειρες δομές-Η απάντηση της ομάδας του ΠΙΚΠΑ
2 Ιουνίου 2018

Νέες εκδηλώσεις από τη Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν ο Λέσβιος”

Μοιράσου το άρθρο:

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η έκθεση φωτογραφίας του παλιού Πλωμαριού, που λειτουργεί στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, στα πλαίσια του εορτασμού των 140 χρόνων της λειτουργίας της.

Οι επισκέπτες της έκθεσης αναγνωρίζουν πρόσωπα και θυμούνται γεγονότα και καταστάσεις, τις οποίες είτε έχουν ζήσε είτε τις γνωρίζουν είτε τις γνωρίζουν από  αφηγήσεις.

Στο μεταξύ το προσεχές Σάββατο 9 Ιουνίου στις 7.30 το βράδυ εγκαινιάζεται η έκθεση νησιωτών ζωγράφων, που οργανώνεται από την Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου α.ε. και πρόκειται για το αποτέλεσμα διαγωνιστικού προγράμματος του 2016, από το οποίο και προέκυψε το βιβλίο «ΟΙ ΓΛΑΡΟΙ», που το συνθέτουν κείμενα και εικαστικά έργα καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από το ομώνυμο διήγημα του Ηλία Βενέζη. Το βιβλίο θα διανέμεται  δωρεάν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Την επομένη εξ άλλου 10 Ιουνίου ημέρα Κυριακή  στις 7.30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στην ίδια παραπάνω αίθουσα η δράση των εθελοντικών συλλογικοτήτων της Λέσβου, που έχουν σκοπό την διαφύλαξη του νησιού από πυρκαϊές  καθώς και την προσφορά  βοήθειας σε περιπτώσεις ακραίων φυσικών φαινομένων. Για το έργο των οργανώσεων αυτών θα μιλήσει ο πρόεδρός τους Δημήτρης Βελούτσος, ο οποίος και θα παρουσιάσει αποξηραμένα δείγματα από την πλούσια χλωρίδα του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο: