Λήμνος και Αη Στράτης φιλοξένησαν τη Ρεγκάτα Φιλίας
13 Ιουλίου 2018
Lesvos Food Fest: Παιδικά μαγειρέματα για μικρούς , δοκιμασία κρασιού για μεγάλους και « νόστιμοι προορισμοί» στο Οθωμανικό Χαμάμ
13 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε η Δακοκτονία στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Η Πρώτη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 για τα συνεργεία των κοινοτήτων, Αγίας Μαρίνας, Ταξιαρχών & Μυτιλήνης, την Πέμπτη 12 Ιουλίου για τα συνεργεία των κοινοτήτων Σκοπέλου, Τρύγωνα και Πλαγιάς και για τις υπόλοιπες κοινότητες θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι το FORZA 10CS και SUCCESS 0,24 CB. Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, “Oι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.

2)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.

3)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)”

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει “τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.”

 

Μοιράσου το άρθρο: