Με καπέλο οι τιμές των καυσίμων στα νησιά
2 Σεπτεμβρίου 2015
Συγκινητικό σκίτσο – Ο μικρός Αϊλάν στην αγκαλιά του παπά – Στρατή
3 Σεπτεμβρίου 2015

Παραίτηση Στράτου Γεωργούλα από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Την παραίτηση του από μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, και από τη Γραμματεία του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του κόμματος, υπέβαλε ο επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» δημοτικός σύμβουλος Στράτος Γεωργούλας.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούλα, οι καταστατικές αρχές, αλλά και οι αξίες της προσφοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δύσκολα εκπληρώνονται μέσα από πολιτικές αποφάσεις και κυβερνητικές πράξεις «που αποφάσισαν ελάχιστοι χωρίς να ρωτηθούν οι πολλοί, ή και παρά τη δυναμική λαϊκή τοποθέτηση της 5ης Ιουλίου. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε άσβηστη τη φλόγα της συνέπειας (αυτά που λέμε, να είναι αυτά που κάνουμε), της εντιμότητας, της ανιδιοτέλειας, της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε χρέος να μην δεχθούμε καμιά συμμαχία με το φθαρμένο και διεφθαρμένο παλιό πολιτικό προσωπικό, να τονίσουμε ότι η μόνη ρεαλιστική πολιτική είναι να στοχεύουμε σε ένα άλλο δρόμο και να προετοιμάσουμε άμεσα το πρόγραμμα για την κοινωνική αλλαγή».
Όπως τονίζει στη δήλωση παραίτησή του ο κ. Γεωργούλας δεν θα αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, καθώς «η μάχη αυτή και οι επόμενες που θα έρθουν, είναι πολύ σημαντικές και ιστορικές και κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια της αποχής. Σεβόμενος την κοινή ιστορία και τους αγώνες, δεν πρόκειται να δεχθώ να συμμετάσχω σε κανένα διάλογο προσωπικών αντεγκλήσεων, ούτε να υποβαθμίσω τον όποιο πολιτικό διάλογο σε διαξιφισμούς που δεν αρμόζουν στο αξιακό μοντέλο της αριστεράς. Αντίθετα θα παλέψω με επιχειρήματα για τις καταστατικές αρχές που όλοι μαζί έχουμε συμφωνήσει και παλέψει για την επικράτησή τους. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι δυστυχώς χάσαμε και για αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική, εγώ θα συνεχίσω να παλεύω για τον άλλο δρόμο. Και είμαι σίγουρος ότι σε αυτό τον αγώνα, θα είμαστε ξανά, πολλοί μαζί».

Μοιράσου το άρθρο: