Επέκτασης του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
3 Αυγούστου 2018
Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας ΑΡΙΩΝ και στην Αγία Παρασκευή
3 Αυγούστου 2018

Στην Ανεμώτια ο Γιώργος Πάλλης

Μοιράσου το άρθρο:

Την Ανεμώτια  επισκέφθηκε την Δευτέρα το απόγευμα ο Γ. Πάλλης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Στ. Νικολάου.

Ο βουλευτής μίλησε σε κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού και τους παρουσίασε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, ενόψει μάλιστα και της εξόδου της χώρας από την εποπτεία και το τέλος των μνημονίων. Τονισε ότι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα, παρουσίασε το μεταφορικό ισοδύναμο αλλά και τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση με τον Κλεισθένη. Ο Στ. Νικολάου παρουσίασε τις βασικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα.

Αναπτύχθηκε ένας πλούσιος, μερικές φορές έντονος, αλλά σε κάθε περίπτωση παραγωγικός διάλογος, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους, ο οποίος κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.  Ωστόσο κοινή ήταν η πεποίθηση, ότι πρώτη φορά έγινε στο χωριό μια τόσο μεγάλη και ευρεία συζήτηση με βουλευτή, η οποία, όπως συμφώνησαν όλοι, θα πρέπει να έχει και συνέχεια σε μια επόμενη επίσκεψη του Γ. Πάλλη.

Ο βουλευτής αποδέχτηκε την πρόσκληση για μια επόμενη επίσκεψη και συζήτηση, ειδικότερα μάλιστα μετά και από το ελπιδοφόρο γεγονός της πρόσφατης σύστασης στο χωριό, από νέους ανθρώπους, της ΚΟΙΝΣΕΠ “Ηφαίστειο”, της οποίας την πορεία παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

 

 

Και αντιδράσεις

Στον αντίποδα η τοποθέτηση του αγροτικού συλλόγου Ανεμώτιας για την επισκεψη του τοπικού βουλευτή στο χωριό τους:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Εχτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Πάλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο, αποτελούμενο και από τον κύριο Στρατή Νικολάου, επισκέφτηκαν το χωριό μας για να στήσουν μια επικοινωνιακή «φιέστα ανάπτυξης». Όπου και προγραμμάτιζαν να αραδιάσουν ένα σορό ψέματα για το μεταφορικό ισοδύναμο, για τους «ευνοημένους από επιδοτήσεις» αγρότες κ.α

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρκετό θράσος να διοργανώνουν τέτοιες φιέστες και να επισκέπτονται για επικοινωνιακούς λόγους το ξεχασμένο -γι αυτούς- χωριό μας, τη στιγμή που η μικρομεσαία αγροτιά του νησιού μας και τα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου στενάζουν κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εις βάρος μας.

Οι συγχωριανοί μας, οι κάτοικοι της Ανεμώτιας,  τους αντιμετώπισαν όπως τους άξιζε και δε δέχτηκαν να παρουσιαστεί μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ισχύει. Γνωρίζουν πως σε αντίθεση με τα όσα εξακολουθούν να υπόσχονται και σε όσα επικαλούνται πως έκαναν και ευνοηθήκαμε, μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων εξασθένησε το εισόδημα μας. Οι επιδοτήσεις μετατράπηκαν σε επιδόματα, οι συντάξεις μειώθηκαν, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα κατρακύλησαν και το κόστος παραγωγής αυξήθηκε. Με τη στάση τους οι συγχωριανοί μας τους έθεσαν προ των τεράστιων ευθυνών τους. Ενδεικτικό είναι ότι παρά την έντονη διάθεση των παραβρισκόμενων να τεθούν τα προβλήματα που μας απασχολούν, δυσαρεστημένοι οι «ομιλητές» ήθελαν να μονολογήσουν, απέφευγαν και δεν απάντησαν ποτε για ποιές ενέργειες έχει κάνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ :Για να αποτραπούν οι εισαγωγές γάλακτος στο νησί, να θεσμοθετηθούν κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, Να στελεχωθούν οι δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες στο νησί και τι μέτρα ειχαν παρθεί (κυβερνητικά) για να θωρακιστεί το νησί στη πρόσφατη ευλογιά προβάτων. κπα  

Μεταθέτοντας τις ευθύνες «στους προηγούμενος» προσπαθούσαν να παρουσιαστούν ως «καλύτεροι διαχειριστές». Σε κάθε ευκαιρία πάσχιζαν να καλλωπίσουν και να αποκρύψουν ότι οι πολιτικές τους αποφάσεις, υλοποιούνται στο γενικότερο πλαίσιο μιας πολιτικής που απορρέει από την ΕΕ και εξυπηρετεί τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες.  Της Κ.Α.Π. που έχει ως βασικό σκοπό της, τη ταχύτερη συγκεντροποίηση της παραγωγής και στη συνέχεια της γης σε λίγα χέρια. Από την άλλη, ως ασπιρίνες στην απόλυτη εξαθλίωση, ενθαρρύνεται η ατομική αγροτική πολιτική σε πολύ εξειδικευμένες χρήσεις καλλιέργειας, το κίνητρο της συνεταιριστικής παραγωγής ως προετοιμασίας για την καπιταλιστικού τύπου αγροτική εκμετάλλευση. Ουσιαστικά συμπράξεις τύπου ΚΟΙΝΣΕΠ ή ομάδων παραγωγών κινούνται σε αυτή τη κατεύθυνση και εντείνουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ο θυμός και η αγανάκτηση των κατοίκων της υπαίθρου- όπου εχτές εκφράστηκε και με τη δυναμική παρουσία και συμμετοχή των συγχωριανών μας- μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση. Αυτός είναι ο ρόλος των δυνατών Αγροτικών Συλλόγων. Αυτή τη προοπτική φοβούνται και θέλουν να αποτρέψουν πάντα οι κυβερνητικοί -πολιτικοί υπηρέτες του συστήματος- όποιο χρώμα κι αν έχουν, όποια ονομασία κι αν θέλουν να σφετερίζονται.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: