17 προσλήψεις στους δήμους των μικρών νησιών και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
16 Μαρτίου 2018
Ημερίδα στο Μόλυβο για τους επαγγελματίες στον τουρισμό
16 Μαρτίου 2018

Στην πλατεία Σαπφούς η εκδήλωση για την 17η Μάρτη από τον Συντονισμό Λέσβου για προσφυγικό

Μοιράσου το άρθρο:

Τους λόγους που οδήγησαν σε αλλαγή του τόπου της συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί έξω από το ΚΥΤ της Μόριας για αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού, φασισμού, πολέμου & φτώχειας, ανακοίνωσε ο Συντονισμός για προσφυγικό-μεταναστευτικό Λέσβου, καθώς όπως τονίζει δεν θα επιτρέψει «η κινητοποίηση της 17ης Μάρτη, που στόχο έχει να καταγγείλει την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. να χρησιμοποιηθεί σε βάρος των προσφύγων και μεταφέρει τον χώρο συγκέντρωσης στην Πλατεία Σαπφούς, την ίδια ώρα».

Συγκεκριμένα, τονίζει: «Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσει ένα νέο πογκρόμ κατά των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στο κολαστήριο της Μόριας. Με αποκορύφωμα τα επεισόδια της Τετάρτης όπου οι δυνάμεις καταστολής μετέτρεψαν το κέντρο κράτησης σε ανοιχτό θάλαμο αερίων από τις ρίψεις δακρυγόνων και ασφυξιογόνων.

Πληροφορούμαστε ότι οι δυνάμεις του κράτους και του παρακράτους ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν την προγραμματισμένη για το Σάββατο κινητοποίηση ως αφορμή για να χτυπήσουν ξανά τους πρόσφυγες. Ο Συντονισμός για το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν θα επιτρέψει η κινητοποίηση της 17ης Μάρτη που στόχο έχει να καταγγείλει την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. να χρησιμοποιηθεί σε βάρος των προσφύγων και μεταφέρει τον χώρο συγκέντρωσης στην Πλατεία Σαπφούς, την ίδια ώρα.

Η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει το λαϊκό, νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα στις ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε., αλλά και στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των κάθε λογής ιμπεριαλιστών και των ντόπιων εθνικιστών που ετοιμάζονται να μετατρέψουν σε νέο πεδίο μάχης το Αιγαίο.

Τέλος ο Συντονισμός Λέσβου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στη Λέσβο, τονίζει πως εκφράζεται δημόσια μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις που ο ίδιος δημοσιοποιεί.»

Μοιράσου το άρθρο: