ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: “Η ΝΟΔΕ Λέσβου επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή της”
12 Σεπτεμβρίου 2018
3 ανήλικοι Μυτιληνιοί οι δράστες των φθορών στις προτομές
12 Σεπτεμβρίου 2018

Στη βουλή από το ΚΚΕ η έλλειψη νεφρολόγου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Ερώτηση για το θέμα της έλλειψης γιατρού νεφρολόγου από την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κατέθεσαν οι βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

Στην ερώτηση αναφέρουν: “Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, καθώς από 1/7/2018 η μονάδα έμεινε, με εξαίρεση το διάστημα από 20/7εως 20/8/18, μόνο με μια νεφρολόγο και για τις εφημερίες με μια γενική ιατρό.

Αυτή τη στιγμή, η μοναδική νεφρολόγος, εξυπηρετεί τη μονάδα με 85 αιμοκαθαιρόμενους, τις προσκλήσεις και τα έκτακτα- ΑΜΚ και παρακολούθηση-, τους πρόσφυγες (σήμερα και για αρκετό καιρό ακόμη θα υπάρχουν τουλάχιστον 7 πρόσφυγες ΑΜΚ με επιβαρυμένη κατάσταση (ακρωτηριασμοί -θρομβοπενία -πανκυτταροπενία κτλ,) συν περίπου 2.000 επισκέψεις ασθενών που παρακολουθούνται στο εξωτερικό νεφρολογικό ιατρείο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, είναι η ψυχική και σωματική εξουθένωση της μοναδικής νεφρολόγου από την οποία στερείται κάθε εργασιακό δικαίωμα. Δεν παίρνει τα οφειλόμενα ρεπό -δεν της εγκρίνεται άδεια (ούτε κανονική ούτε εκπαιδευτική)-βρίσκεται ατύπως σε καθήκον 24 ώρες το 24ωρο 7ημερες την εβδομάδα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς αντί να προσλαμβάνεται το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης και πετσοκομμένα δικαιώματα), μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση και προωθείται η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια, ώστε να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για Άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης με νεφρολόγο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.”

 

 

Μοιράσου το άρθρο: