Επαφές Γιλντιρίμ στην Αθήνα- Θετική ελληνοτουρκική ατζέντα
20 Ιουνίου 2017
100 προσλήψεις ζητά ο δήμος Λέσβου λόγω σεισμού-Αίτημα για λειτουργία δημοτικού σχολείου στη Βρίσα
20 Ιουνίου 2017

Στη Μυτιλήνη η πορεία αλληλεγγύης από τη Μόρια στο Χαλέπι

Μοιράσου το άρθρο:

Από τη Μόρια στο Καρά Τεπέ πέρασε χθες η «πορεία των πολιτών για το Χαλέπι» με στόχο να σταματήσει το έγκλημα κατά εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων. Κρατώντας λευκές σημαίες στα χέρια περίπου 400 άνθρωποι ξεκίνησαν από τα προάστια του Βερολίνου για να περπατήσουν μέχρι το μαρτυρικό Χαλέπι της Συρίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα του πολέμου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία Πολωνής δημοσιογράφου και μπλόγκερ, μόνιμα εγκατεστημένης στο Βερολίνο, η οποία ξεκίνησε πριν πέντε μήνες.  «Βαδίζουμε για να ασκήσουμε πίεση» είχε αναφέρει η δημοσιογράφος Άννα Άλμποτ μιλώντας στην εφημερίδα Taz. «Ο στόχος αυτής της πορείας είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια οι Σύροι πολίτες» προσέθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα κινητοποιήσει με τον τρόπο αυτό το ευρύ κοινό.

Η 30χρονη δημοσιογράφος, που είναι μητέρα δύο παιδιών, δεν πιστεύει πάντως ότι η πορεία θα φτάσει μέχρι το Χαλέπι. Συμβολικά ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή εκατομμυρίων προσφύγων.   Όπως είπε, το πιθανότερο είναι να σταματήσει στην Τουρκία. Η Άλμποτ είχε την ιδέα αυτή στα τέλη Νοεμβρίου. «Αν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να αλλάξει τα πράγματα, αν ένα πλήθος Ευρωπαίων και Δυτικών πήγαινε στο Χαλέπι, θα ερχόσασταν μαζί μου;» έγραψε στη σελίδα της στο Facebook. Αφού έλαβε θετική ανταπόκριση αποφάσισε να υλοποιήσει το όραμά της.

Ο Ιμπραχίμ είναι από το Χαλέπι και βρίσκεται στη Μόρια πάνω από ένα χρόνο. Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ είπε: “Είναι έγκλημα αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν σκοτωθεί και πάνω από δύο εκατομμύρια έχουν πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα πρέπει να απαιτήσει να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη”.

Μοιράσου το άρθρο: