Υπόθεση συνεταιριστική: την Παρασκευή ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορουμένων
13 Σεπτεμβρίου 2017
Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Αμφισβητούμενοι συνοριακοί τόποι: Διεθνικές Γεωγραφίες απέναντι στην Ευρώπη – Φρούριο» από το παν/μιο Αιγαίου
13 Σεπτεμβρίου 2017

Στο εδώλιο για την εισβολή στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ. Πρώην διαχειριστής και γνωστός ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού  

Μοιράσου το άρθρο:

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται τρία άτομα για την εισβολή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στον Όλυμπο Λέσβο το καλοκαίρι του 2013. Συγκεκριμένα ο πρώην Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ και δύο ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών Λέσβου. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη στις 19 του Σεπτέμβρη.

Δύο μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013, οι δύο ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών πραγματοποιώντας  διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκπομπής στον Όλυμπο Λέσβου,  βύθισαν στο μαύρο τις συχνότητες της ΕΡΤ σε Λέσβο, Λήμνο, Αϊ-Στράτη, Οινούσσες, Χίο, Ψαρά, Ικαρία και Σάμο.  Η εισβολή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ είχε γίνει χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, στων οποίων την ευθύνη ήταν και είναι τα κτίρια και τα μηχανήματα στα Κέντρα Εκπομπής της ΕΡΤ. Δε ζητήθηκαν ούτε τα κλειδιά, ούτε διεξήχθη οποιαδήποτε διαδικασία παραλαβής – παράδοσης, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες πανάκριβος εξοπλισμός αποτελεί περιουσία του Δημοσίου και είναι χρεωμένος σε υπαλλήλους.

Μάλιστα υπό το φόβο αντιδράσεων, η εισβολή στις εγκαταστάσεις του Ολύμπου έγινε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Επισήμως η αστυνομία αρνείται μέχρι και σήμερα τη συμμετοχή της σε αυτή την επιχείρηση!!!

Ο τότε διαχειριστής προφανώς πιεζόμενος από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και θέλοντας να ρίξει μαύρο σε κάθε μονάδα εκπομπής της ΕΡΤ, προχώρησε και στην περίπτωση της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στην παράκαμψη όλων των νόμιμων διαδικασιών, αναθέτοντας σε γνωστό ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού τη “βρόμικη” δουλειά. Ο τελευταίος γνωστός υβριστής της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων της (και όχι μόνο) διαχρονικά, με ιδιαίτερο ζήλο διέρρηξε της εγκαταστάσεις και διέδιδε ότι πλέον αυτός ήταν ο διαχειριστής της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Να σημειωθεί πως την περίοδο εκείνη ο εν λόγω ιδιοκτήτης σταθμού ήταν υπόδικος για υπόθεση εκβιασμού για την οποία  καταδικάστηκε αρχικά σε έξι χρόνια κάθειρξη για το αδίκημα του εκβιασμού και σε 8 μήνες για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά απαλλάχθηκε τελείως από τις κατηγορίες στο Εφετείο (!!!!). Έξαλλου, εις βάρος του εκκρεμεί  δικογραφία για διασπορά ρατσιστικού μίσους.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η τότε κυβέρνηση έδωσε τα κλειδιά των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε έναν παραβάτη της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡα επισημαίνουν ότι στο παρελθόν τού εν λόγω κυρίου συμπεριλαμβάνονται και αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΣΡ και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για ραδιοτηλεοπτικές υποθέσεις.

Μετά την εισβολή στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τον Αύγουστο του 2013, εργαζόμενοι της ΕΡΤ μαζί με εκπροσώπους σωματείων και φορέων, ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης σχετικά με τις μη σύννομες διαδικασίες εισβολής στο Κέντρο Εκπομπής και τον κίνδυνο, που διέτρεχαν πλέον οι πανάκριβες εγκαταστάσεις, οι οποίες ανήκουν στους πολίτες αυτής της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο: