Στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Λέσβου για ψευδείς φήμες και κλίμα φόβου
7 Σεπτεμβρίου 2018
Ημέρες Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας στη Λήμνο
8 Σεπτεμβρίου 2018

“Συνύπαρξη” σε Δ.Βίτσα: “Η Λέσβος της αλληλεγγύης κινδυνεύει να μετατραπεί σε πεδίο ξενοφοβίας και ρατσισμού”

Μοιράσου το άρθρο:

Την άμεση αποσυμφόρηση  της Λέσβου ζητά για ακόμη μια φορά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, η Κίνηση Πολιτών “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο”, θέτοντας του και το θέμα της εκδήλωσης ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιδράσεων.

Στην επιστολή της προς τον κ. Βίτσα, η “Συνύπαρξη” τονίζει: “Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών στη  Λέσβο έχει  ξεπεράσει  κάθε όριο ορθολογικής, στα πλαίσια του ανθρωπισμού , διαχείρισης του προβλήματος. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του ΚΥΤ Μόριας , των άλλων δομών ,των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων πολιτών , η ζωή στο ΚΥΤ και στους γύρω πρόχειρους καταυλισμούς έχει γίνει αφόρητη .Οι διαμάχες και οι εθνοτικές αντιπαραθέσεις είναι καθημερινές και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτων και καταστροφικών αντιδράσεων προφανής.

Η Μόρια , η ευρύτερη περιοχή και η  πόλη της Μυτιλήνης δεινοπαθούν από την παραβατικότητα και τις απρεπείς συμπεριφορές μιας μειοψηφίας , που όμως είναι αρκετή για να διαταράσσει την καθημερινότητα των κατοίκων και να  δημιουργεί το έδαφος για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιδράσεις όχι μόνο ακραίων ατόμων αλλά και απλών πολιτών.Η Λέσβος της αλληλεγγύης κινδυνεύει να μετατραπεί σε πεδίο ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Γνωρίζουμε την δέσμευση του Υπουργείου σας να μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα μέσα στον Σεπτέμβριο όσους ανθρώπους απαιτείται ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ Μόριας στο προβλεπόμενο δυναμικό του. Σας ζητάμε αυτό να γίνει τάχιστα . Οι αντοχές των προσφύγων-μεταναστών αλλά και των τοπικών κοινωνιών έχουν εξαντληθεί . Μην επιτρέψετε η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός να εξοβελιστούν από την απανθρωπιά και τη βαρβαρότητα.”

 

 

Μοιράσου το άρθρο: