Ακυρώθηκε η παράσταση “Ηλέκτρα” στο Κάστρο Μυτιλήνης
9 Αυγούστου 2018
Προσοχή πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
10 Αυγούστου 2018

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: θέλουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες πάνω στο προσφυγικό και τις αγωνίες των κατοίκων

Μοιράσου το άρθρο:

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τη διασπορά ψεύτικων ειδήσεων για τη δημιουργία χοτ σποτ στη Γέρα:

“Η διαχείριση του προσφυγικού είναι μία δύσκολη και σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση. Κυρίως όμως δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση οι αγωνίες, ακόμα και η δικαιολογημένη ένταση,  κατοίκων της Λέσβου, που εδώ και τρία χρόνια πιέζονται από τις προσφυγικές ροές.

Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τον προβληματισμό ακόμα και την αμφισβήτηση που μπορεί να έχει, μέρος των κάτοικων του νησιού, απέναντι στην διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Αλλώστε και από αυτό, όταν έλθει η ώρα, η κυβέρνηση θα κριθεί από τους πολίτες της Λέσβου.

Θέλουμε όμως να είμαστε απολύτως καθαροί: Η εκμετάλλευση της αγωνίας των κατοίκων του νησιού και ειδικότερα της Γέρας με την διασπορά,  ψευδών ειδήσεων, φημών  και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, ξεφεύγει ακόμα και από τα όρια της «πολιτικής εκμετάλλευσης”.

Ο διχασμός της τοπικής μας κοινωνίας και η καλλιέργεια κλίματος, φόβου, που επιχειρούν συγκεκριμένοι κύκλοι, με στόχο την συγκρότηση της παρουσίας τους στις επερχόμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, όπως άλλωστε πολύ καθαρά παρουσίασε στην συγκέντρωση στο Πέραμα ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα από τους πολίτες!

Η συγκρότηση ενός μετώπου λογικής απέναντι στην επικίνδυνη ακροδεξιά κατρακύλα όλων εκείνων που θέλουν να χτίσουν πολιτικές καριέρες πάνω στο «προσφυγικό» και τις αγωνίες των κάτοικων της Γέρας, αλλά και όλου του νησιού, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία!”

 

Μοιράσου το άρθρο: