Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης
7 Μαΐου 2018
Στην Σάμο οι πρώτοι αναπτυξιακοί αγώνες καλαθοσφαίρισης Βορείου Αιγαίου παίδων -κορασίδων
8 Μαΐου 2018

Σύγχρονη Τέχνη απο τη Λέσβο στη Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το άρθρο:

H K-Gold Temporary Gallery, η νομαδική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης απο τη Λέσβο, ταξιδεύει για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζει τη δράση Ι Can’t Wait Forever στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival.

Παρουσιάζει απο τις 9 έως τις 13 Μαΐου μια σειρά νέων έργων με κοινό χαρακτηριστικό τους την ευαισθησία και την έννοια του επείγοντος. Τρία βίντεο και μια εγκατάσταση λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία σε μια αφήγηση γύρω από την ταυτότητα και το σώμα, τη φύση και το περιβάλλον, την ιστορία και τη γεωπολιτική της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης. Αναδεικνύουν μια ευρύτερη προσπάθεια για κατανόηση του εαυτού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, στη σφαίρα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου χώρου.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Daniele Costa, Vangjush Vellahu, Νικόλας Βαμβουκλής, Kοραλλία Στεργίδη

Daniele Costa (Ιταλία, 1992)

Il Circuito, 2018, βίντεο, 14:26 λεπτά

Το έργο παρουσιάζει την Elisa, μια κοπέλα που έχασε την όρασή της στα 17 και συμμετέχει σε αγώνες ράλλυ. Γυρισμένο μέσα από το αγωνιστικό όχημα, πραγματεύεται την προσπάθειά της ως συνοδηγός να αναδημιουργήσει τον κόσμο που γνώριζε με τη βοήθεια των αισθήσεών της και της φαντασίας της.

Vangjush Vellahu (Αλβανία, 1987)

Home Conversations, 2016-2018, βίντεο, 33:24 λεπτά

Μια σειρά από συνεντεύξεις πρώην εργαζομένων του εργοστασίου Impuls στο Dilijan της Αρμενίας δημιουργούν ένα είδος προφορικού αρχείου. Οι αφηγήσεις αποκαλύπτουν την επιρροή του

εργοστασίου στην καθημερινότητα των κατοίκων και την κοινωνία της πόλης και το πώς παρελθόν και παρόν έρχονται σε ρήξη με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Νικόλας Βαμβουκλής (Eλλάδα, 1990)

Big Deal, 2018, εγκατάσταση, διαστάσεις μεταβλητές

Μια σειρά οικογενειακών φωτογραφιών γίνεται η αφορμή για τη σπουδή ενός προσωπικού χώρου. Εξετάζοντας θέματα της καθημερινής ζωής, ταυτότητας και φύλου, παρουσιάζεται μια εγκατάσταση με στοιχεία επίπλωσης και ένδυσης απο τη συλλογή του καλλιτέχνη σε μια προσπάθεια μελέτης σχέσεων μεταξύ σώματος, αντικειμένων και περιβάλλοντος.

Koραλλία Στεργίδη (Κύπρος, 1993)

Whale For An Ear, 2017, βίντεο, 3:13 λεπτά

H ιδέα του σπιτιού μέσα από μια αφαιρετική απόδοση του ωκεανού. Κεντρικός χαρακτήρας ο πατέρας της καλλιτέχνιδας, πρόσφυγας από τη Βόρεια Κύπρο και ερασιτέχνης μάγος. Προφορική αφήγηση και κινούμενη εικόνα, ακροβατώντας μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, συνθέτουν ένα πορτραίτο αντικειμένων, χώρων και εμπειριών.

———————————————————

K-Gold Temporary Gallery

Αποτελεί μια νομαδική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης με έδρα τη Λέσβο. Ενεργοποιεί εναλλακτικούς χώρους και προσφέρει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες και επιμελητές να διευρύνουν την έρευνα και την πρακτική τους μέσω αναθέσεων τέχνης, εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και άλλων δράσεων που συνδέουν στενά κοινότητες. Το 2015 διακρίθηκε ως Καινοτόμος Πρωτοβουλία για Ευρωπαίους Πολίτες απο το Nantes Creative Generations.

#SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival

Ένα φεστιβάλ πολιτισμού για νέους που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού. Στόχος είναι η σύμπραξη φορέων, δημιουργικών ομάδων και πρωτοβουλιών της πόλης και η συμμετοχή καλλιτεχνών από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που θέλουν να δημιουργήσουν και να παραγάγουν νέες συνθέσεις, νέες ενότητες. Για το κοινό μέλλον.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

———————————————————

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Αποθήκη Β1, Λιμάνι

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Αποθήκη Α, Λιμάνι

Είσοδος Ελεύθερη

Επιμέλεια-Συντονισμός:

Δόμνα Γούναρη, Γιάννης Μπόλης (Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)

Μοιράσου το άρθρο: