Γιώργος Κατρούγκαλος από Μυτιλήνη: «Δεν θα συγκατοικήσουμε με τις δυνάμεις τις διαπλοκής»
16 Σεπτεμβρίου 2015
Καθημερινές εξορμήσεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε χωριά της Λέσβου
17 Σεπτεμβρίου 2015

Την προβολή της Λέσβου θα αναλάβει ο ΕΟΤ μετά από σχέδιο που θα συγκροτήσει ομάδα εργασίας

Μοιράσου το άρθρο:

Σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Λέσβου προκειμένου να προληφθούν απώλειες από την επόμενη τουριστική σεζόν πραγματοποιήθηκε σήμερα στο επιμελητήριο Λέσβου με τη συμμετοχή του ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού Γεράσιμου Ζαχαράτου και της προέδρου του ΕΟΤ Ελισάβετ Χατζηνικολάου.  Οι φορείς της Λέσβου έχουν ήδη καταθέσει στοιχεία για τις απώλειες της φετινής χρονιάς όπως 4% πτώση για τον Αύγουστο ενώ 16.000 επιβάτες κρουαζιέρας έφυγαν, αλλά και για το 2016 αφού εταιρίες μείωσαν πτήσεις, κρουαζιερόπλοια αλλάξαν προορισμό ενώ τουριστικά γραφεία είναι διστακτικά να κλείσουν συμφωνίες. Ο ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού τόνισε ότι  στόχος είναι να διαμορφωθεί η στρατηγική προβολής για το νησί και για να γίνει αυτό πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα συζητά με τον ΕΟΤ και θα συγκροτήσει αυτό το στρατηγικό σχέδιο.

 Η πρόεδρος του ΕΟΤ εξήγησε ότι στόχος της σημερινής συνάντησης είναι η τουριστική προβολή της Λέσβου, ο ΕΟΤ έχει στρατηγικό σχέδιο που θα συζητήσει με την ομάδα εργασίας που θα συγκροτηθεί άμεσα. Όπως όμως τονίστηκε εάν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το προσφυγικό ότι χρήματα και να δαπανηθούν για την προβολή του τόπου δε θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα.

Οι φορείς του νησιού κατέθεσαν πολλές προτάσεις που θα αξιολογηθούν από την ομάδα εργασίας, ενώ επιμελητήριο και ένωση ξενοδόχων επανάφεραν θέματα οικονομικής ανακούφισης των επιχειρήσεων όπως ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, εργοδοτικές εισφορές κτλ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Κατρακάζος τόνισε ότι απαιτείται ειδικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής για τη Λέσβο τη Χίο και τη Σάμο ενώ ο ΕΟΤ να περιλαμβάνει την περιφέρειά μας σε κάθε δράση τουριστικής προβολής που οργανώνει.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς μεταξύ άλλων ζήτησε τη συμμετοχή του ΕΟΤ στην εμπορική συνάντηση που διοργανώνει το  επιμελητήριο στη Σμύρνη το Δεκέμβριο αφού η Τουρκία αποδείχτηκε μεγάλη τουριστική αγορά για τη χώρα μας ενώ ζήτησε να προβληθεί η Λέσβος ως προορισμός σχολικών εκδρομών.

Ο αντιδήμαρχος Κώστας  Αστυρακάκης τόνισε ότι δε μπορούμε να μιλάμε για τουριστική προβολή αν δεν αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προσφυγικές ροές προτείνοντας να συνδράμει το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία για να γίνεται η καταγραφή των προσφύγων στη γείτονα από ευρωπαϊκές επιτροπές. Ο κύριος Αστυρακάκης ζήτησε και τη συνδρομή του ΕΟΤ στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης που ετοιμάζει η Περιφέρεια μαζί με το Δήμο.

Κλείνοντας ο ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της κρίσης καθώς πολλοί ζητούν διακαώς και προβάλλουν άσχημες εικόνες της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το προσφυγικό, κάτι που μπορεί να  τινάζει τον όποιον σχεδιασμό στον αέρα.

Η ομάδα εργασίας θα συγκροτηθεί άμεσα και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ θα συγκροτήσει το στρατηγικό σχέδιο προβολής που έχει ανάγκη η Λέσβος.

Μοιράσου το άρθρο: