Καθολική η συμμετοχή στην απεργία στη Λέσβο – Οι λίγοι ακροδεξιοί προσπάθησαν να αμαυρώσουν την κινητοποίηση
3 Μαΐου 2018
“Ζώντας τον αυτισμό”
4 Μαΐου 2018

Τουρκικό εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε ελαφρά με ελληνική κανονιοφόρο ανοιχτά της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Επεισόδιο με την ελληνική κανονιοφόρο «Αρματωλός» και τουρκικό εμπορικό πλοίο συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Μαίου 2018 στα ανοιχτά της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού «τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 04 Μαΐου 2018, το εμπορικό πλοίο ΚΑRΜΑΤΕ, σημαίας Τουρκίας, προσέγγισε και επακούμβησε με την κανονιοφόρο ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης, εντός Εθνικής Χωρικής Θάλασσας, παραβιάζοντας το Διεθνή Κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα (ΔΚΑΣ), καθώς το εμπορικό πλοίο ήταν το καταφθάνων.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Μετά το συμβάν το εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Του συμβάντος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής στη Συμμαχική επιχείρηση “AEGEAN ACTIVITY”, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Νατοϊκές Αρχές. Η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ συνεχίζει την αποστολή»

 

Μοιράσου το άρθρο: