Από εργαστήριο των Αθηνών οι απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του 46χρονου Σύρου πρόσφυγα
30 Ιανουαρίου 2017
Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από δασκάλα στη Μυτιλήνη
30 Ιανουαρίου 2017

Τρίτος νεκρός στη Μόρια-Έρευνες για τα αίτια των θανάτων

Μοιράσου το άρθρο:

Άλλος ένας νεκρός, ένας 20χρονος Πακιστανός, ο τρίτος σε διάστημα μιας εβδομάδας βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός στο καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια.

Τόσο οι αρμόδιοι του κέντρου κράτησης όσο και οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια που έχουν οδηγήσει στο θάνατο τρεις ανθρώπους σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Από την ίδια σκηνή μεταφέρθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ένας 28χρονος Πακιστανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διέφυγε τον κίνδυνο. Πληροφορίες από ομοεθνείς τους αναφέρουν ότι μετέφεραν στη σκηνή του κάρβουνα για να ζεσταθούν.

Μόλις το Σάββατο βρέθηκε νεκρός ένας 45χρονος Σύρος, ενώ την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, βρέθηκε στη σκηνή του πεθαμένος ένας 22χρονος Αιγύπτιος. Και στους δύο θανάτους η ιατροδικαστική έρευνα δεν έδωσε στοιχεία ενώ ακόμα δεν έχουν έρθει οι απαντήσεις από τις ιστολογικές εξετάσεις που έχουν ζητηθεί. Μεταξύ των εξετάσεων που ζητούνται είναι και να διαπιστωθεί αν  υπάρχει απορρόφηση μονοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί δηλητηρίαση.

Πρόκειται για ένα τοξικό αέριο, αλλά επειδή είναι άχρωμο, άοσμο, άγευστο και αρχικά μη-ερεθιστικό, είναι πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο, ωστόσο επειδή τα ρούχα του 45χρονου Σύρου μύριζαν κάπνα , ζητήθηκε περεταίρω διερεύνηση.

Μοιράσου το άρθρο: