Πρόσθετες παρεμβάσεις για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα
22 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥ: “To κολαστήριο της Μόριας είναι έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ”
22 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτιά σε ελαιόκτημα σε αγροτική περιοχή της Μόριας

Μοιράσου το άρθρο:

19:00

Οριοθετήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά σε αγροτική περιοχή στη Μόρια έχοντας κάψει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 25 στρέμματα αγροτικής και δύο στρέμματα δασικής έκτασης. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, υπάρχουν όμως αναζωπυρώσεις καθώς το ξύλο της ελιάς καίει εσωτερικά και σε γενική επιφυλακή είναι οι δυνάμει της πυροσβεστικής στην περιοχή που θα παραμείνουν όχι μόνο τη νύχτα αλλά και τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα μέχρι στιγμής ενώ κάποιες πληροφορίες κατοίκων της περιοχής μιλούν για πολλαπλές εστίες στη γένεσή της , “θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τυχόν υπάρχουν από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, τώρα προέχει να σβήσουμε τη φωτιά” όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος. Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων που απέχει ένα περίπου χιλιόμετρο από το μέτωπο της φωτιάς δεν απειλήθηκε αν και υπήρξε μια αναστάτωση των διαμενόντων εκεί όταν έφτασε ο καπνός από τη φωτιά. Αναστάτωση από τον καπνό και στο χωριό της Μόριας. Η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε με ισχυρές δυνάμεις να αποτρέψει επέκταση της φωτιάς σε μία στάνη στην περιοχή ενώ κάηκαν παλιά μηχανάκια από μια αποθήκη-συνεργείο μοτοποδηλάτων.
17:00

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε ελαιόκτημα σε αγροτική περιοχή της Μόριας ,όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος  το μέτωπο αυτή την ώρα έχει έκταση τουλάχιστον 300 μέτρα και συνεχίζουν τις ρίψεις νερού ένα πετζετέλ και το πυροσβεστικό ελικόπτερο ενώ ενισχύονται και οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου να καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν σκοτεινιάσει και δεν μπορούν πια να κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

 

16:00

Φωτιά ξέσπασε σε ελαιόκτημα σε αγροτική περιοχή της Μοριας αργά σήμερα το μεσημέρι,και βρίσκεται σε εξέλιξη  σε απόσταση  περίπου ενός χιλιομέτρου από το ΚΥΤ όπου έχει φτάσει ο καπνός.

Στην πυρόσβεση συμμετέχουν τα εναέρια μέσα που διαθέτει το νησί , αλλά και 10 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ επίγειες δυνάμεις που φθάνουν και από άλλα σημεία του νησιού, θα ενισχύσουν την προσπάθεια της πυροσβεστικής να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: