Ελεύθεροι αφέθηκαν οι νεαροί για τη συμπλοκή για ένα γκράφιτι-σημαία
17 Σεπτεμβρίου 2018
Με μεγάλη επιτυχία η 6η Γιορτή Σύκου στο Ίππειος
17 Σεπτεμβρίου 2018

2ο Eressos Lava WKND Run+ Bike

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του 2ου ERESSOS LAVA WKND Run+ Bike το οποίο επιστρέφει ανανεωμένο με πλούσιες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν αγώνες για αθλητές ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας, παιγνίδια και αγωνίσματα για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών.

Φέτος για πρώτη χρονιά όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει την φθινοπωρινή φύση και τον πολιτισμό της Ερεσού ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ, στα πλαίσια του ERESSOS LAVA WKND σε ημερήσιες και απογευματινές πεζοπορίες στην πρόσφατα  σηματοδοτημένη κυκλική διαδρομή “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ”. Βιωματικές εμπειρίες στην μοναδική ηφαιστιογενή τοπογραφία της Δυτικής Λέσβου, ανάμεσα στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις αρχαιότητες, τους ήχους και τις μυρουδιές του τόπου. 22 – 23/09/2018

Μην χάσετε το Σάββατο 22/09/2018 στις 13:00 την δωρεάν ξενάγηση στην αρχαιολογική συλλογή της Ερεσού. – Η ξενάγηση είναι στα ελληνικά και δεν περιλαμβάνει το εισιτήριο του μουσείου.

Πλήρες πρόγραμμα των δράσεων του 2ου ERESSOS LAVA WKND στην ιστοσελίδα του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού www.eressos-lesvos.gr και στην σελίδα του Φορέα στο Facebook: ERESSOS LESVOS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ • LAVA RUN – 20:30 – ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΡΙΟΥ / ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ – Αθλητές ορεινού τρεξίματος θα ξεκινήσουν από το λιμάνι του Σιγρίου και θα τρέξουν με το φως της πανσελήνου στον αγροτικό δρόμο Ερεσού – Σιγρίου μέσα από την καρδιά του γεωπάρκου της Λέσβου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ • LAVA MTB – 11:00 – ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ – Αγώνας ορεινής ποδηλασίας μέσα στον οικισμό της Σκάλας Ερεσού και του κάμπου της. • LAVA KIDS – 12:30 – ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ – Εκπαίδευση στους κανόνες ασφαλείας, ασκήσεις ισορροπίας, παιγνίδια και αγωνίσματα με ποδήλατο για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ • 13:00 – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ Ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού και στην Βασιλική του Αγίου Ανδρέα (Η ξενάγηση είναι δωρεάν και στα ελληνικά). • 17:30 – ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ Τελετή ολοκλήρωσης της σηματοδότησης της πεζοπορικής διαδρομής “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ” Πεζοπορία με την δύση του ηλίου και την ανατολή του φεγγαριού, από το λιμανάκι της Σκάλας Ερεσού στον λόφο του Προφήτη Ηλία του Θαλασσινού • 18:30 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου, κ. Κώστας Κατσαρός θα μας μιλήσει για το φλέγον ζήτημα της αποκατάστασης της παραλίας

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ • 9:30 π.μ – ΣΚΑΛΑ ΕΡΕΣΟΥ Πεζοπορία – “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ” – πεζοπόροι από όλη την Λέσβο θα ακολουθήσουν την πρόσφατα σηματοδοτημένη κυκλική διαδρομή, που διασχίζει τον καταπράσινο κάμπο της Ερεσού, προσφέροντας εκπληκτική θέα από τους τρεις λόφους που τον περικλείουν και μια βιωματική εμπειρία στην παρθένα φύση.

Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού διοργανώνει κάθε χρόνο το ERESSOS LAVA WKND με στόχο την δυναμική προβολή και την καθιέρωση της Ερεσού ως πεζοπορικό και ποδηλατικό προορισμό.

Το 2ο ERESSOS LAVA WKND Run+ Bike είναι συνδιοργάνωση του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. – προγράμματα Fit On Olive Trails και CLLD/LEADER Λέσβου ΠΑΑ 2014-2020.

Οι παράλληλες δράσεις ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΣΙΑΣ γίνονται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό, Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου “ΟΡΕΙΑΣ”.

Μοιράσου το άρθρο: