Σήμερα η τελευταία διαβροχή κατά του δάκου της ελιάς στη Λέσβο
15 Οκτωβρίου 2020
Ενημέρωση στα σχολεία της Μυτιλήνης για τον κορονοϊό
15 Οκτωβρίου 2020

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

Μοιράσου το άρθρο:

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα, με συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά. Η συγκέντρωση στη Μυτιλήνη ξεκίνησε στις 10.30 στην Πλατεία Σαπφούς, στην οποία συμμετέχουν όλα τα σωματεία και οι σύλλογοι των εργαζομένων στο δημόσιο, των λειτουργών μέσης εκπαίδευσης και δασκάλων αλλά και των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων.

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει, θωράκιση της δημόσιας υγείας, μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.

Επίσης ζητά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά, με προτεραιότητα στην Υγεία (παιδεία, αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά Ταμεία, κοινωνικές υπηρεσίες, κτλ). Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις, λέει όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Μοιράσου το άρθρο: