Εκ παραδρομής το έγγραφο για την ταφή προσφύγων- προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
27 Ιανουαρίου 2020
Μαρία Κομνηνάκα για προσφυγικό: “Άμεσος απεγκλωβισμός καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση, Περιφερειάρχη και Δημάρχους”
27 Ιανουαρίου 2020

Α.Βαλτάς για ελλείψεις φαρμάκων: Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν”

Μοιράσου το άρθρο:

Στις ελλείψεις φαρμάκων “που είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό , σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος” αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε: “ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και στο παρελθόν έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία. Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας δεν είναι σωστά πληροφορημένος για τον αριθμό των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά. Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι πάρα πολύ περισσότερα τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται ασθενείς και φαρμακοποιοί.”

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη σύσκεψη που ζήτησε και θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας, θα παρουσιάσει λίστα με τα ελλειπτικά φάρμακα σε πανελλαδικό επίπεδο .

Επίσης θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν όλοι εμπλεκόμενοι στην διακίνηση του Φαρμάκου.

“Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του Έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακο του” τόνισε ο κ. Βαλτάς.

Μοιράσου το άρθρο: