Εργατικό κέντρο Λέσβου και σωματεία κατά της “συνδικαλιστικής μαφίας” στο συνέδριο της ΓΣΕΕ
24 Φεβρουαρίου 2020
ΟΛΣΑ ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Λέσβο
24 Φεβρουαρίου 2020

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών :Καμία νέα δομή ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή πουθενά πάνω στο νησί

Μοιράσου το άρθρο:

Τη στιγμή που δεν έχουν αντιμετωπιστεί αλλά αντίθετα έχουν διογκωθεί τα προβλήματα π=ου αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Μυτιλήνης με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία κι άλλων προβλημάτων, τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Βοστάνειου νοσοκομείου και τάσσεται κατά της δημιουργίας νέας δομής πουθενά στο νησί. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ” Σήμερα δια στόματος Πρωθυπουργού ακούσαμε ότι ξεκινούν άμεσα τα έργα για την νέα κλειστή δομή στην Καράβα! Δήλωσε ότι τώρα τα σύνορα φυλάσσονται! Δηλαδή; σταμάτησαν ή μειώθηκαν οι αφίξεις; Τότε γιατί ο αριθμός των μεταναστών αυξάνετε με μαθηματική πρόοδο; Απαξιώνει να ακούσει την φωνή του Λεσβιακού λαού που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού, αφήνοντας την υπόλοιπη Ελλάδα στην ασφάλεια της απόστασης! Του Λαού, με Λάμδα κεφαλαίο, που τάισε, έντυσε και φιλοξένησε τους χιλιάδες ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί μας!

Ως νοσοκομειακοί έχουμε δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος μαζί με τους κατοίκους της Μόριας. Έφτασε το νοσοκομείο μας να εξυπηρετεί τον διπλάσιο αριθμό ασθενών , με το ίδιο και λιγότερο προσωπικό και το μόνο που παίρνουμε από τους υπεύθυνους είναι υποσχέσεις για ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις. Αντιθέτως αποδυναμωνόμαστε με τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις, η τωρινή και η προηγούμενη είναι εκείνες που πρέπει να αναλάβουν πια τις ευθύνες τους! Είναι η ώρα που πρέπει να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους φορείς και τα σωματεία του νησιού, η ώρα που η φωνή όλων μας θα γίνει μία για να απαιτήσουμε: Καμία νέα δομή ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή, ούτε στην Καράβα ούτε πουθενά πάνω στο νησί και να κλείσουν αυτές που υπάρχουν! Να καταργήσουν την συμφωνία Ελλάδας –Ε. Ε. – Τουρκίας, που τους εγκλωβίζει στα νησιά μας! Πρέπει να σταθούμε απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει το νησί μας σε μια απέραντη φυλακή ψυχών! Απέναντι στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που θέλει να γίνουμε το πλυντήριο για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δημιουργούν οι δικοί τους πόλεμοι! Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιδράσουμε στα σχέδια τους όταν προσπαθήσουν να τα υλοποιήσουν!”

Μοιράσου το άρθρο: