Εκδρομή στο Καβακλή οργανώνει σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου
23 Φεβρουαρίου 2020
Με πικ-νικ οι γυναίκες του Μανταμάδου είπαν Όχι στην Καράβα
23 Φεβρουαρίου 2020

Αγωνιστικό κάλεσμα από ΠΕΚ: “Ούτε στη Μόρια, ούτε στη Καράβα, ούτε πουθενά”

Μοιράσου το άρθρο:

Η Διοίκηση του εργατικού κέντρου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στο λαό της Λέσβου, στους φορείς και στα σωματεία του νησιού, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του “απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ που θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε απέραντες φυλακές ψυχών, σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών που είναι τα θύματα των πολιτικών της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, του ιμπεριαλισμού.

Η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις στην περιοχή Καράβα – Καβακλή, η δημιουργία του νέου hot spot είναι στο χέρι μας να μην περάσουν.

Απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά!

Είμαστε σε ετοιμότητα να σταματήσουμε τα αντιδραστικά σχέδια της Κυβέρνησης και για άμεσες κινητοποιήσεις όταν επιχειρήσουν να τα υλοποιήσουν.

Διεκδικούμε :

  • Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
  • Να πιεστεί η Ε.Ε. ώστε να δεχτεί τους πρόσφυγες – μετανάστες
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.”

Μοιράσου το άρθρο: