Ν. Μηταράκης: Διατηρoύνται στα νησιά οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και το 2020
14 Οκτωβρίου 2019
Βιβλιοπαρουσίαση: “στη χώρα των κλουβιών” του Π. Λάμπρου
14 Οκτωβρίου 2019

Αγροτικό Γραφείο της Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λέσβου: θα καταργηθεί το αφορολόγητο για τους αγρότες;

Μοιράσου το άρθρο:

“Στην ομιλία του στην ΚΟ του Κόμματός του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι “ένας αγρότης ο οποίος είχε εισόδημα 7.000 ευρώ, μέχρι σήμερα πλήρωνε φόρο 1.540 ευρώ. Τώρα θα πληρώνει 630. Δηλαδή θα έχει όφελος 910 ευρώ.”
Η δήλωση αυτή αποτελεί είτε δείγμα άγνοιας, είτε συνειδητή παραπλάνηση των αγροτών, γιατί σήμερα αγρότης με 7000 ευρώ εισόδημα έχει μηδενική φορολόγηση επειδή η κυβέρνηση του Σύριζα θέσπισε, για τους αγρότες, από το 2016, αφορολόγητο εισόδημα έως 9.550 ευρώ.
Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτό δεν το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός της χώρας!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αγροτικό Γραφείο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που συνεχίζει:
“Άρα, η συγκεκριμένη δήλωσή του μάλλον αποτελεί προάγγελο της επερχόμενης φορολογικής λαίλαπας μέσω της κατάργησης του αφορολόγητου που απολαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες, όπως αυτό είχε νομοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την πρόσφατη αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, συνεχίζονται τα άσχημα νέα και για τους αγρότες της Λέσβου από την κυβέρνηση της ΝΔ που σιγά – σιγά αρχίζει να αποκαλύπτει το νεοφιλελεύθερο και αντιαγροτικό της πρόσωπο”.

Μοιράσου το άρθρο: