“Το παιχνίδι της σφαγής” στο Πολύκεντρο Μανταμάδου
23 Ιουλίου 2020
Χρυσή η Ε. Λεβεντέλλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (audio)
23 Ιουλίου 2020

Αναχώρηση 85 αιτούντων άσυλο για τη Γερμανία

Μοιράσου το άρθρο:

Αναχωρεί αύριο Παρασκευή, 24 Ιουλίου, ομάδα 85 αιτούντων άσυλο – οικογένειες με παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας – από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών για τη Γερμανία.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει πέρα από τους 1600 ασυνόδευτους ανηλίκους και 243 παιδιά που έχουν οικογένεια αλλά πάσχουν από σοβαρό νόσημα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στην  Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, έχει συμφωνήσει να υποδεχτεί 243 παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και προέρχονται από τις δομές των νησιών της Ελλάδας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Στην αναχώρηση των παιδιών και των οικογενειών τους από την Αθήνα θα παραβρεθούν για να τα αποχαιρετήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ernst Reichel.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: ”Η συνεπής και επίμονη δουλειά και η συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής φέρνουν αποτέλεσμα. Η πανδημία ανέστειλε για λίγο μόνο τις μετακινήσεις μετεγκατάστασης ασυνόδευτων, καθώς και ευάλωτων παιδιών από την Ελλάδα προς άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.”

 Από την πλευρά του ο Πρέσβης κ. Reichel δήλωσε ότι «χαίρομαι που παρά την κρίση του κορωνοϊού είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε και πάλι ταξίδια για την επανένωση οικογενειών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Επίσης, τις επόμενες εβδομάδες θα αναχωρήσει για τη Γερμανία μεγάλος αριθμός άρρωστων παιδιών που χρήζουν άμεσης νοσηλείας με τις οικογένειές τους, πράγμα που αποτελεί σημαντική ανθρωπιστική χειρονομία. Η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στην Ελλάδα συνολικά απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών στην Ε.Ε.».

 

Μοιράσου το άρθρο: