3 δήμους ζήτησε από τον ΓΓ του Υπ Εσωτερικών ο Χ. Αθανασίου- Αντίδραση και από το ΠΟΤΑΜΙ Λέσβου
7 Φεβρουαρίου 2019
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και απεγκλωβισμό τους από τα νησιά το μήνυμα σήμερα από τη Μυτιλήνη
7 Φεβρουαρίου 2019

Αναδάσωση πεύκων στο δάσος της Αμαλής

Μοιράσου το άρθρο:

Σπορά πεύκων διοργανώνουν την Κυριακή (10-2-19) στις 11:00 το πρωί στο δάσος της Αμαλής,  η εθελοντική ομάδα Αγίας Μαρίνας και το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου υπό τη καθοδήγηση του Δασαρχείου Λέσβου. Ο πεζοπορικός σύλλογος Μυτιλήνης ΟΡΕΙΑΣ , αντί πεζοπορίας αυτή την Κυριακή θα συμμετέχει στη σπορά και την παρατήρηση των μικρών πεύκων από τις προηγούμενες δράσεις για την αναγέννηση του δάσους της Αμαλής.

Όπως τονίζει ο ΟΡΕΙΑΣ ” Αντί να περπατήσουμε σε ένα από τα υπέροχα δάση του νησιού μας για να απολαύσουμε αυτήν την για τον άνθρωπο τόσο σημαντική πηγή ζωής και ομορφιάς θα αφιερώσουμε αυτήν τη Κυριακή (10-2-19) στις 11:00 π.μ. στη σπορά για την αναγέννηση ενός καμένου τμήματος του δάσους Αμαλής . Με την ευκαιρία αυτήν θα παρατηρήσουμε και τα μικρά πευκάκια που φύτρωσαν μετά από τις προηγούμενες σπορές. Στηρίζουμε με τη δράση αυτήν ενεργά τη πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Αγίας Μαρίνας και του Σωματίου Εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου που διοργανώνουν τη 4η σπορά πεύκων υπό τη καθοδήγηση του Δασαρχείου Λέσβου.Σας περιμένουμε όλους σας!

Έχοντας φέρει μαζί μας μικρά σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, τσουγκράνες, σκαλιστήρια) θα συγκεντρωθούμε στις 10:15 στο My Market του κεντρικού parking της Μυτιλήνης για να πάμε με τα δικά μας μεταφορικά μέσα στη Παναγία Αμαλής .Θα πάρουμε μαζί μας και όσους θέλουν να συμμετάσχουν και δεν έχουν αυτοκίνητο. Προτεινόμενη οδός πρόσβασης ο δασικός δρόμος που ξεκινάει πάνω από τα ιχθυοτροφεία πηγαίνοντας από Κράτηγο προς Χαραμίδα.

Μοιράσου το άρθρο: