Ευχαριστήριο μήνυμα της οικογένειας του Ορέστη – Η αλληλεγγύη νίκησε και πάλι
10 Μαΐου 2019
Σε Ασώματο Αγιάσο και στο Λιμεναρχείο ο Π. Ζαφειρίου
10 Μαΐου 2019

Ανάσα για αγρότη δανειολήπτη στη Λέσβο- Ειρηνοδικείο διέγραψε χρέος 110.000 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο:

Δυσβάσταχτο χρέος 110.000 ευρώ διέγραψε Ειρηνοδικείο στη Λέσβο , από αγρότη ειδικού καθεστώτος, που εντάχθηκε στο νόμο Κατσέλη. Ο αγρότης είχε πάρει στεγαστικό  και επιχειρηματικό δάνειο για την αγροτική του επιχείρηση και δέσμευσε τα ακίνητα της επαγγελματικής του δραστηριότητας.

Ο δανειολήπτης εξυπηρετούσε κανονικά τα δάνειά του μέχρι που λόγω σοβαρών προβλημάτων της υγείας του, η επιχείρηση πλέον υπολειτουργεί και δεν έχει τα απαιτούμενα έσοδα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το πρόβλημα υγείας του δανειολήπτη και την πραγματική μεταβολή των συνθηκών που καθιστούσαν αδύνατη την εξυπηρέτηση του δανείου .

Έτσι λοιπόν διέγραψε το χρέος των περίπου 110.000 αθροιστικά των δανείων που είχε λάβει και όρισε την καταβολή 36 δόσεων των 100 ευρώ , ενώ εξαίρεσε από ρευστοποίηση και τις αγροτικές εκτάσεις που είχε υποθηκεύσει αλλά και τα αγροτικά επαγγελματικά του οχήματα.

«Η δικαιοσύνη ενέσκηψε στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο δανειολήπτης αυτός και αναγνώρισε την πραγματική μεταβολή των συνθηκών που καθιστούσαν αδύνατη την εξυπηρέτηση του δανείου» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η δικηγόρος του δανειολήπτη Ιγνατία Τικέλλη.

Μοιράσου το άρθρο: