“Πρωτοβουλία για τη Χίο”: Ευτυχώς η Δημοτική Αρχή κατάλαβε το λάθος με τις προσλήψεις διμηνιτών (video)
1 Δεκεμβρίου 2020
Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
1 Δεκεμβρίου 2020

Αναβαθμίζεται το Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το έργο: «Συντήρηση- Αναβάθμιση Πολιτιστικού Κέντρου Πλωμαρίου” θα δημοπρατήσει τέλος Δεκεμβρίου ο δήμος Μυτιλήνης. Το κτήριο αυτό, (Παλαιό Σαπωνοποιείο), στο οποίο μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πλωμαρίου, σήμερα, παρουσιάζει μεγάλες φθορές λόγω του σεισμού του 2017 και λόγω της έλλειψης εργασιών συντήρησης, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το έργο με προϋπολογισμό 466.790 € θα χρηματοδοτηθεί  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τη μελέτη της αναβάθμισης του κτηρίου, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από το 1900, εκπόνησε εξ ολοκλήρου, πρόσφατα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στρατής Τζιμής. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

1) Οικοδομικές (καθαίρεση των σαθρών επιχρισμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση, αντικατάσταση ξύλινων κουφωμάτων, επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμοί, δημιουργία τουαλέτας ΑΜΕΑ στον όροφο του κτιρίου κ.α.)

2) Ηλεκτρομηχανολογικές (αντικατάσταση όλου του υφιστάμενου φωτισμού και εξοπλισμού, μηχανήματα για ψύξη – θέρμανση, μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση, πυρασφάλεια, μηχάνημα για προσβασιμότητα ΑΜΕΑ).

Μοιράσου το άρθρο: