Βάρκα με πρόσφυγες στη Μυτιλήνη
5 Ιουλίου 2020
Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα
6 Ιουλίου 2020

«Άνεμος – Άμπελος & Οίνος»- 5η Γιορτή Αμπελουργίας στην Ανεμώτια Λέσβου

created by dji camera

Μοιράσου το άρθρο:

Την 5η Γιορτή Αμπελουργίας με τον ιδιαίτερο τίτλο «Άνεμος – Άμπελος & Οίνος» διοργανώνει στις 21 – 22 & 23 Αυγούστου 2020 ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος».

Οι Γιορτές Αμπελουργίας αποτελούν θεσμό και κατέχουν εξαιρετική θέση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Αυτό το τριήμερο η Ανεμώτια θα πάλλεται σε ρυθμούς γιορτής αναδύοντας αρώματα οίνου, πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.

Το τοπικό πολιτιστικό κεφάλαιο ανασυντάσσεται γύρω από έναν εμβληματικό καρπό, το σταφύλι και γύρω από ένα δομικό συστατικό του τοπίου, την πέτρα. Αμπελουργοί και τεχνίτες είναι οι δημιουργοί αυτής της πλάσης. Παραγωγή και Τέχνη. Διατροφή και αισθητική. Ο αμπελουργός είναι ο δημιουργός της Ζωής, και ο Τεχνίτης είναι ο καλλιεργητής του Πολιτισμού. Και οι δύο αποτελούν κολώνες του πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου.

Σε μια ποιοτική πολιτιστική διαδρομή στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης της Δυτικής Λέσβου, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας θα αναδείξει την αμπελοοινική φυσιογνωμία του χωριού, αλλά και των γειτονικών Κοινοτήτων, μέσα από μία αδιάσπαστη ενότητα παραγωγής, τέχνης και πολιτισμού.

 

Μοιράσου το άρθρο: