Δημοτική Ιματιοθήκη ξεκινά να λειτουργεί ο Δήμος Λέσβου
23 Ιανουαρίου 2019
Προκηρύχθηκε το προγραμμα «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»
23 Ιανουαρίου 2019

Ανοιχτό κάλεσμα για το προσφυγικό από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς της Λέσβου απευθύνει το εργατικό κέντρο Λέσβου και προσκαλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) στις 7:00  το απόγευμα για το προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί τα νησιά  με κύρια αιτήματα το κλείσιμο του hot spot της Μόριας, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα, την κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης ,η πρόταση απευθύνεται σε όλους τους φορείς του δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και να ληφθούν αποφάσεις για ένα θέμα που αφορά ολόκληρο το νησί.

Η πρόσκληση του εργατικού κέντρου:

“Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου χαιρετίζει την πρωτοβουλία των φορέων της Σάμου για Πανσαμιακή Απεργία στις 7 Φλεβάρη με κύριο αίτημα το κλείσιμο του hot spot. Τα προβλήματα του λαού της Λέσβου είναι ίδια αφού οι αποφάσεις της Κυβέρνησης έχουν μετατρέψει το νησί μας, καθώς και άλλα νησιά του Αιγαίου, σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Η απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας την οποία στηρίζει και υλοποιεί στο ακέραιο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί στον εγκλωβισμό και στην εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών. Η κοροϊδία της Κυβέρνησης έρχεται να συμπληρωθεί με το παραπάνω και με την αδιαφορία που κρατάει εδώ και χρόνια για τα προβλήματα των κατοίκων γύρω από το hot spot της Μόριας καθώς και με την σύνδεση του μειωμένου ποσοστού ΦΠΑ με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νησιού μας και καλούμε σε σύσκεψη την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) στις 7 το απόγευμα για την οργάνωση του αγώνα μας με κύρια αιτήματα:

  • το κλείσιμο του hot spot της Μόριας
  • τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί μας και από τη χώρα
  • την μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν
  • την κατάργηση της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας”

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: