Βολισσός Χίου: Λαϊκή συνέλευση για εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού
7 Ιουλίου 2020
Στάση εργασίας και κινητοποίηση από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
7 Ιουλίου 2020

Αντιδράσεις φορέων στο ν/σ για τις διαδηλώσεις- Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο:

Κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων τάσσονται ο ένας μετά τον άλλο φορείς και σωματεία. Το εργατικό κέντρο Λέσβου διοργανώνει συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς στο οποίο θα συμμετέχει και το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνει «οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!  Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής». Αύριο η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε στάση εργασίας  από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου δηλώνει και  η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και τονίζει ότι «θα παλέψει ενάντια στο νέο νομοσχέδιο – τερατούργημα, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, για να ποινικοποιήσει τους αγώνες διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης που μας οδήγησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις.  Θέλει να φιμώσει την λαϊκή έκφραση, την αγανάκτηση, θέλει να δεχτούμε σιωπηλά την σταδιακή εξαθλίωση που μας οδηγούν.»

“Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού απορρέουν από τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες και δεν θα επιτρέψουν καμία απαγόρευση –καταστολή να περάσει “ σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και καλεί στα συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Μοιράσου το άρθρο: