Νέο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
1 Δεκεμβρίου 2020
Τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός πυροδοτούν κινητοποιήσεις στη Σάμο
1 Δεκεμβρίου 2020

Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΒΑ: Να ενισχύσουμε με προσωπικό τον μηχανισμό που κάνει τις ιχνηλατήσεις στα νησιά

Μοιράσου το άρθρο:

Τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μία φορά κρούει ο αμτιπεριφερειάρχης υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Παντελής Βρουλής, καθώς με την αύξηση των κρουσμάτων δεν αρκεί ο μηχανισμός για να γίνει εγκαίρως η ιχνηλάτηση  , οι έλεγχοι και η επαφή με τα κρούσματα και με τις στενές επαφές, με αποτέλεσμα περαιτέρω διασπορά του ιού.

Η κατάσταση είχε επισημανθεί και μετά την έξαρση της πανδημίας στη Λέσβο τον 15Αυγουστο και το περιφερειακό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση για τη δημιουργία ενός συντονιστικού το οποίο δε λειτούργησε ποτέ.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κύριος Βρουλής γιατρός και ο ίδιος , «πρέπει να ενισχύσουμε με προσωπικό τον μηχανισμό που κάνει τις ιχνηλατήσεις στα νησιά για να προλάβουμε καταστάσεις. Η Περιφέρεια τα 12 άτομα που θα προσλάβει με χρηματοδότηση του υπουργείου μετανάστευσης , σκεφτόμαστε να τα διαθέσουμε για αυτό το σκοπό».

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας την Πέμπτη έχει συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα αυτό στην έδρα της Περιφέρειας στη Μυτιλήνη με την αστυνομία, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και όλους τους συναρμόδιους φορείς για να ληφθούν αποφάσεις . Επίσης ο κ. Βρουλής εντόπισε δυσλειτουργία στην κεντρική διοίκηση στη διαχείριση του κορονοϊού «εμπλέκονται 9 συναρμόδια υπουργεία που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους» ε’ιπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: