Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Υποψήφιου δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη
23 Μαΐου 2019
Αδιαφανή διαδικασία στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας καταγγέλλει ο επικεφαλής της ΛΑΣ Στρατής Κόρακας
23 Μαΐου 2019

Απαντήσεις περιμένει ο “Χρούσος” για την παράνομη αμμοληψία

Μοιράσου το άρθρο:

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000 που ήταν στις 21 Μαΐου, έβαλε στη πρόκληση του απολογισμού τον Σύλλογο Προστασίας & Εξωραϊσμού  Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών «Ο ΧΡΟΥΣΟΣ» της Κοινότητας Μεσοτόπου:

“Η περιοχή Χρούσος Μεσοτόπου Λέσβου είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura GR 4110010, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΛΕΣΒΟΥ και περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία των μικρών νησιώτικων υγροτόπων (Υ411LES027, ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/2012).

Ο περασμένος Ιούλιος ήταν για την περιοχή καταστροφικός. Αμμοληψία με μηχανήματα του δήμου, διάνοιξη δρόμου χωρίς σχετική μελέτη, προστέθηκαν στις γενικότερες πιέσεις υποβάθμισης που δέχτηκε η περιοχή την τελευταία πενταετία. Πενταετία κατά την οποία αγνοήθηκαν προκλητικά προεδρικά διατάγματα (2012), υπουργικές αποφάσεις (2015), επιστολή της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής (2017).

Φαίνεται ότι ο Δήμος Λέσβου προτιμά αντί να απαντά σε επιστολές και ερωτήματα να πληρώνει διοικητικά πρόστιμα χωρίς να δίνει καμιά εξήγηση, αφού δεν προσέρχεται να καταθέσει τις απόψεις του.

Ο Σύλλογος «Ο Χρούσος» δεν θα σταματήσει να θέτει και να επαναφέρει τα ερωτήματα για το ποιος έδωσε εντολή στα μηχανήματα του δήμου να ενεργήσουν αμμοληψία. Γιατί παρά την επικαιροποίηση της απόφασης 21-10-13 / αρ. πρ. 43940/2126 με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Ταβαρίου – Χρούσου» δεν έγινε καμία προσπάθεια αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου ενώ διανοίχτηκε μέσα σε τρεις μέρες δρόμος χωρίς μελέτη κατά παράβαση κάθε όρου προστασίας.

Έχουμε υπομονή. Μέχρι τις 31.08.2019 που λήγει η θητεία της παρούσης δημοτικής και τοπικής αρχής περιμένουμε απαντήσεις.

Επί του παρόντος ευχόμαστε στους πρωταγωνιστές των παραπάνω γεγονότων που επανεκκινούν και ζητούν την ψήφο των Λέσβιων σε τοπικό, δημοτικό ή περιφερειακό επίπεδο και σε όλους τους υποψηφίους «καλή επιτυχία».

Θυμίζουμε όμως σε αυτούς που καλούνται να ψηφίσουν ότι οι κοινωνίες των ανθρώπων δεν χρειάζονται πρόσωπα που τάζουν, αλλά προσωπικότητες που δρουν και πράττουν αθόρυβα για το κοινό καλό. Δεν χρειάζονται κόλακες που αργότερα θα αδιαφορούν ή το χειρότερο θα τις εκβιάζουν μετατρέποντας την υποχρέωσή τους σε εκδούλευση.

Χρειάζονται ανθρώπους που δεν κατεβαίνουν στον κοινωνικό αγώνα για δικό τους όφελος αλλά γιατί αγαπάνε τον τόπο και τους συνανθρώπους τους. Δεν είναι κατακτητές του τόπου αλλά εργάτες.

Η 21η Μαΐου έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, ώστε να γιορτάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η προστασία της φύσης και οι προσπάθειες όσων συμβάλλουν καθημερινά στη επιτυχία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος”.

Μοιράσου το άρθρο: