Δήλωση Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την απώλεια της γιαγιάς Μαρίτσας
16 Ιανουαρίου 2019
Προσοχή , παγετός στο οδικό δίκτυο στη ΒΔ Λέσβο
17 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση της MSD στις καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο:

 Απάντηση της φαρμακευτικής εταιρείας MSD στις καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου περί μή σωστής τροφοδότησης της αγοράς του νησιού με φάρμακα :

Αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας ο ομαλός εφοδιασμός της ελληνικής αγοράς, με στόχο όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση στην αναγκαία γι’ αυτούς θεραπεία. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ και της ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία MSD έχει διαθέσει το 2018 ποσότητες υψηλότερες κατά 20% από αυτές που αντιστοιχούν στο σύνολο των εκτελεσμένων συνταγών που αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ.

Κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2018, η εταιρεία μας διέθεσε  προς το νομό Λέσβου μέσω των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών του Νομού (αλλά και μέσω ιδιωτικών φαρμακείων), περίπου 300 συσκευασίες Janumet 50/1000 mg, 250 συσκευασίες Janumet 50/850 mg, περίπου 260 συσκευασίες Januvia 100 mg, και περίπου 50 συσκευασίες Januvia 50 mg, το οποίο χορηγείται σε ειδική κατηγορία ασθενών. Οι ποσότητες αυτές αντιστοιχούν σε θεραπείες για περίπου 840 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει τον αναμενόμενο αριθμό ασθενών για τον νομό Λέσβου σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

 Η εταιρεία μας προμηθεύει την ελληνική αγορά κατά κύριο λόγο μέσω των φαρμακαποθηκών (ιδιωτικών φαρμακαποθηκών και φαρμακαποθηκών συνεταιρισμών  φαρμακοποιών). Η  υποχρέωση για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς αφορά σε όλους τους εμπλεκόμενους σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 Η εταιρεία μας είναι πάντοτε διαθέσιμη να παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να συζητήσει με κάθε αρμόδιο φορέα οποιοδήποτε ζήτημα διαθεσιμότητας των φαρμάκων της στην αγορά.”

Μοιράσου το άρθρο: