Δημιουργία Δικτύου Κοινοτήτων Χίου
25 Ιανουαρίου 2021
Δωρεά στο νοσοκομείο Μυτιλήνης από τη Lesvos Solidarity
25 Ιανουαρίου 2021

Απερρίφθη αίτημα ιδιώτη για αποζημίωση αγροκτήματος λόγω ζημιών από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας

Μοιράσου το άρθρο:

Απέρριψε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αίτημα ιδιώτη για αποζημίωση λόγω ζημιών που προκλήθηκαν σε αγροτεμάχιό του στην περιοχή Καλλονής, από έντονη βροχόπτωση της 28/11/2016.
Το γεγονός δεν θα αποτελούσε είδηση, αν το ύψος της αποζημίωσης δεν ήταν τουλάχιστον 3 φορές πάνω από ότι η τιμή… πώλησής του, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή και αναφέρει με σχετικό δελτίο τύπου η περιφερειακή παράταξης της ΛΑΣ, η οποί κάνει λόγο για “σκάνδαλο” που ευτυχώς όμως δεν προχώρησε.
Συγκεκριμένα απαιτούσε 44.362,75 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για ζημιές που προκλήθηκαν στο αγροτεμάχιο και που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη ενός ιδιώτη πολιτικού μηχανικού (που κατατέθηκε 3,5 χρόνια μετά το συμβάν αντί του προβλεπόμενου τριμήνου) το χωράφι των δέκα περίπου στρεμμάτων υψώθηκε με τα φερτά υλικά από την πλημμύρα κατά 1,5 μέτρο. Αυτό σήμαινε ότι μεταφέρθηκαν στο χωράφι, 31.185 τόνοι φερτών υλικών. Οσο για το ποσό, ενδεικτικό είναι ότι στην περιοχή το στρέμμα πουλιέται 1.000-1.500 ευρώ.
Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, για το σχετικό αίτημα τόσο ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου όσο και οι αντιπεριφερειάρχες που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ψήφισαν λευκό.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: