Φράγμα Κόρης Γεφύρι: έκφραση πολιτικής βούλησης από υφυπ. Κ. Σκρέκα για ολοκλήρωση έργου
14 Οκτωβρίου 2019
Να τοποθετηθούν όλοι για το θέμα του τουρισμού καλεί ο Γ. Σπιλάνης
14 Οκτωβρίου 2019

Από τις 28 Οκτωβρίου και μετά το μάζεμα της ελιάς στη Λέσβο

Μοιράσου το άρθρο:

Μαξουλοχρονιά φέτος στον ελαιώνα της Λέσβου και μετά τον τελευταίο ψεκασμό για το δάκο της ελιάς που θα ξεκινήσει την Τετάρτη σε όλο το νησί, η ελαιοκομιδή μπορεί να ξεκινήσει από τις 28 Οκτωβρίου και μετά, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Γιώργος Λαγουτάρης προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου . Ο ψεκασμός θα διαρκέσει μία εβδομάδα και χρειάζεται άλλη μια εβδομάδα για να είναι ασφαλής η συγκομιδή. Παρά τα σοβαρά και φέτος προβλήματα στη διαδικασία της δακοκτονίας το ελλιπές προσωπικό της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο.

Αντίθετα οι βιοκαλλιεργητές αλλά και οι παραγωγοί που δεν επέτρεψαν τον ψεκασμό στα χωράφια τους μπορούν να ξεκινήσουν και κάποιοι ήδη έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν τις ελιές στα κτήματά τους.

Ελαιοπαραγωγοί από το Πλωμαρι δηλώνουν στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι έχουν να δουν εδώ και 20 χρόνια τέτοια παραγωγή και μετά από την περσινή καταστροφική για τον ελαιώνα της Λέσβου χρονιά, ευελπιστούν φέτος τα λάδια και ο κόπος τους «να πιάσουν τιμή» .

Μοιράσου το άρθρο: