Το τσουνάμι της Σάμου το μεγαλύτερο στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία 65 χρόνια
20 Ιανουαρίου 2021
Κ. Στρατάκη: Θα καλυφθούν τα κενά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά της Λήμνου (audio)
20 Ιανουαρίου 2021

Άρση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τη Λέσβο ζητά ο Περιφερειάρχης

Μοιράσου το άρθρο:

Βελτιωμένη εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες η εικόνα της Λέσβου στο μέτωπο του κορονοϊού , όπου μονοψήφιος είναι ο αριθμός κρουσμάτων στην καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Στο Βοστάνειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 10 ασθενείς  με επιπλοκές της νόσου , ενώ την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για το αν θα παραμείνει το νησί στις κόκκινες περιοχές και αν θα συνεχίσουν οι απαγορεύσεις που ισχύουν τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Με ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ζητά άρση των μέτρων  καθώς όπως σημειώνει “ο αριθμός και μόνον των κρουσμάτων Κορωναϊού στη νήσο Λέσβο (στις 19 Ιανουαρίου είχαμε 7) δεν δικαιολογεί την συνέχιση των έκτακτων μέτρων στη νήσο μετά τις 25.01.2021.  Η Περιφέρεια αναμένει από την  αρμόδια Επιτροπή στην αυριανή συνεδρίασή της  να άρει τα μέτρα , που παρενοχλούν τόσο την ζωή της νήσου, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι”.

Παράλληλα συνεχίζονται τα rapid tests στα χωριά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ σήμερα βρίσκονται στο Πλωμάρι, αύριο Πέμπτη στον Παπάδο και την Παρασκευή στον Πολιχνίτο.  Την επόμενη εβδομάδα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ΚΟΜΥ θα βρίσκεται στο Μανταμάδο, 26/1 στους Λάμπου Μύλους .

Χθες διενεργήθηκαν 96 μοριακά τεστ στην Καλλονή τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται  αύριο.

Μοιράσου το άρθρο: