Επανέρχεται το επιμελητήριο στο αίτημα της Λέσβου για την κάλυψη των προτάσεων LEADER
17 Ιανουαρίου 2020
20χρονος διαρρήκτης συνελήφθη στη Μυτιλήνη
17 Ιανουαρίου 2020

Αυξάνονται οι θέσεις ναυαγοσωστών – Σπεύσατε για άδεια προτρέπει ο Δήμος Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο:

Βάσει του ΠΔ 31/2018 τριπλασιάζονται οι θέσεις εργασίας Ναυαγοσωστών στις Ελληνικές Ακτές. Αυτό δίνει κίνητρο, κυρίως σε νέους και νέες να γίνουν επαγγελματίες ναυαγοσώστες και να καλύψουν πάνω από 7500 θέσεις εργασίας σε παραλίες που απαιτείται η απασχόληση Ναυαγοσώστη. Ο Δήμος Μυτιλήνης έχει ανάγκη από Ναυαγοσώστες που κατέχουν σχετική άδεια και στο επόμενο διάστημα θα βγάλει σχετική προκήρυξη.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου Μυτιλήνης , Κωνσταντίνος Κουνέλλης προτρέπει τους νέους που πληρούν τις προϋποθέσεις να σπεύσουν να βγάλουν άδεια ναυαγοσώστη, ώστε να μπορούν να υποβάλουν τα χαρτιά τους.

Βάσει του ΠΔ 31/2018, η άδεια ναυαγοσώστη χορηγείται σε όσους κατέχουν Πιστοποιητικό σπουδών από νομίμως λειτουργούσα σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης ή πιστοποιητικό σπουδών ειδικότητας ναυαγοσώστη, εκδοθέν από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Άδεια Ναυαγοσώστη χορηγείται, επίσης χωρίς εξετάσεις, στους πτυχιούχους Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ημεδαπής, με ειδικότητα ναυαγοσωστικής ή κολύμβησης ή δραστηριοτήτων νερού κλειστού και ανοικτού χώρου ή πτυχιούχους ισότιμων σχολών της αλλοδαπής.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: