Συνάντηση Γ.Πλακιωτάκη με Διοίκηση Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων
22 Ιουλίου 2019
Γ.Κουμουτσάκος : Τα λόγια της ΕΕ πρέπει να γίνουν πράξη. Aνάγκη επαγρύπνηση της Ευρώπης
22 Ιουλίου 2019

Cambridge για πλαστά πτυχία: “Είμαστε και εμείς θύμα απάτης”

Μοιράσου το άρθρο:

Στο σκάνδαλο που έχει προκύψει με τα πλαστά πτυχία αγγλικής γλώσσας παρενέβη με ανακοίνωσή του ο Διεθνείς Οργανισμός Πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας, Cambridge Assessment English, ο οποίος τονίζει ότι δεν έχει καμιά απολύτως ανάμειξη με την υπόθεση, καθώς έχει πέσει και ο ίδιος θύμα απάτης όπως και οι κάτοχοι των πτυχίων. Παράλληλα, ενημερώνει ότι για την εν λόγω υπόθεση έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της Λέσβου.

«Με αφορμή την εν εξελίξει υπόθεση περί πιθανά πλαστών πιστοποιητικών ή παραποιημένων αποτελεσμάτων της εξέτασης BULATS, στο νησί της Λέσβου, από άγνωστο σε εμάς πρόσωπο, το Cambridge Assessment English ενημερώνει ότι για την εν λόγω υπόθεση έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της Λέσβου. Το Cambridge Assessment English, όπως ενδεχομένως και άλλα πρόσωπα, φέρεται να έχει πέσει θύμα σειράς ποινικά κολάσιμων πράξεων σχετικών με την παραποίηση των αποτελεσμάτων που απέστειλε σε σχετικές εξετάσεις από άγνωστο/α σε εμάς πρόσωπο/α. Παρακαλουθούμε στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνουμε ότι θα πράξουμε τα δέοντα.

Προς ενημέρωση του κοινού, σημειώνουμε ότι το BULATS (Business Language Testing Service) είναι διεθνής πιστοποίηση από το Cambridge Assessment English, τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως και ένα εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων για τον χώρο εργασίας. Το BULATS χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ μέχρι και επίπεδο Γ2 για αυτό το σκοπό.

Μοναδικός και αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων BULATS στην Ελλάδα είναι η εταιρεία «BULATS HELLAS», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα από τον κο Χρυσόστομο Παυλίδη.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο οργανισμός μας, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, όχι μόνο δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στην ανωτέρω υπόθεση, αλλά από κοινού με υποψήφιους φέρεται να έχει πέσει θύμα απάτης, πλαστογραφίας και άλλων σοβαρά ποινικά κολάσιμων πράξεων. Για το λόγο αυτό διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των υποψηφίων που έχουν θικτεί από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, καθ’όλη τη διάρκεια της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα των κατόχων πιστοποιητικών BULATS, για την αυθεντικότητα των αποτελεσμάτων τους. Διαβεβαιώνουμε όλους όσοι είναι ήδη κάτοχοι αλλά και όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στην εξέταση στο μέλλον, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή αναφορικά με την αναγνώριση των τίτλων τους από το ΑΣΕΠ».

 

 

Μοιράσου το άρθρο: