Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου
14 Ιουνίου 2019
Γ.Κασσάρας: Θα πρέπει όλοι οι νησιώτες να ενταχθούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο
14 Ιουνίου 2019

Χρυσές δουλειές σε ενεχυροδανειστήριο με κλεμμένα κοσμήματα

Μοιράσου το άρθρο:

Χρυσές λίρες, κοσμήματα, χρήματα και άλλα τιμαλφή ήταν η λεία από διαρρήξεις σε επτά σπίτια στη Μυτιλήνη, με δράστες δύο ρομά ηλικίας 21 και 23 χρονών, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την εξιχνίαση κλοπών και μαζί συνελήφθη και ο κλεπταποδόχος, ηλικίας 48 χρονών, στον οποίο πούλησαν τα κοσμήματα. Η οικογένεια του 48χρονου διατηρεί ενεχυροδανειστήρια στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο τετράμηνο, σε οικίες στη Μυτιλήνη.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 23 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 23χρονος και 21χρονος, δρώντας είτε ατομικά είτε από κοινού, εισήλθαν στις προαναφερόμενες οικίες και αφαίρεσαν, -κατά περίπτωση- τα χρηματικά ποσά των -800- ευρώ περίπου και των -100- λιρών Τουρκίας, χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας, τιμαλφή, καθώς και διάφορα έγγραφα.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 23χρονος πούλησε στον 48χρονο το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και τιμαλφών, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -80.000- ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

Μοιράσου το άρθρο: