Παγκόσμια Ημέρα Υγείας- Ζητούν στη Χίο την ενίσχυση του ΕΣΥ (video)
8 Απριλίου 2020
Νεκρός ανήλικος πρόσφυγας δέχτηκε μαχαιριά στο ΚΥΤ -Αναστάτωση στην πτέρυγα ασυνόδευτων
8 Απριλίου 2020

«Δεν αποτελεί νέα δομή ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας νεοεισερχομένων στον Καρά Τεπέ»

Μοιράσου το άρθρο:

Σε κτίριο στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν 24 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν στην κατηγορία των νεοεισερχομένων μετά την 1η του Μάρτη και σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης θα ακολουθήσει η απέλασή τους. Μέχρι προχθές διέμεναν σε λεωφορεία στο λιμάνι. Η απόφαση του δήμου Μυτιλήνης να χρησιμοποιηθεί το κτίριο αυτό ως προσωρινός χώρος φιλοξενίας , προκάλεσε την αντίδραση 50 επιχειρηματιών της περιοχής που με επιστολή τους στον Δήμαρχο εκφράζουν τη διαφωνία τους γι αυτήν την επιλογή.

Απαντώντας ο Δήμος Μυτιλήνης  διευκρινίζει:

  1. Οι μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο πρώην κτίριο των «Γιατρών του Κόσμου» στον Καρά Τεπέ, που στο σύνολο τους είναι 24 άτομα, δεν υπάγονται στο καθεστώς της καραντίνας, αφού κατά τον χρόνο της μεταφοράς τους είχε ήδη εκπνεύσει ο αναγκαίος χρόνος των 14 ημερών που απαιτείται να παραμείνουν σε απομόνωση και ελέγχθηκαν ιατρικώς και κρίθηκαν υγιείς. Οι συγκεκριμένοι, υπάγονται στο καθεστώς της απέλασης και της επαναπροώθησης τους στις χώρες καταγωγής τους, γεγονός που θα λάβει χώρα από τις αρμόδιες αρχές το αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης.
  2. Η συγκεκριμένη προσωρινή εγκατάσταση δεν αποτελεί νέα Δομή, ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ τέτοια στο μέλλον. Ο Δήμος Μυτιλήνης δια του Δημάρχου του, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, αλλά και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε ένα νέο μετανάστη στην υπάρχουσα δομή της Μόριας, αλλά αντίθετα θα πιέζει και θα αγωνίζεται στην κατεύθυνση της άμεσης και μαζικής αποσυμφόρησης όλων των μεταναστών από το νησί μας.
  3. Ο Δήμος Μυτιλήνης, με υπευθυνότητα διαχειρίζεται την μεταναστευτική κρίση εν μέσω πανδημίας του COVID – 19, διασφαλίζοντας προπάντων την δημόσια και ατομική υγεία όλων των δημοτών.

Κατανοούμε την αγωνία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Καρά Τεπέ και διαβεβαιώνουμε πως, τόσο η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης, όσο και προσωπικά ο Δήμαρχος, βρίσκονται στο πλευρό και στη διάθεσή τους, ώστε σε συνεργασία να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν, δίνοντας τις υπεύθυνες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: