Το Υπουργείο Μετανάστευσης χρηματοδοτεί την τουριστική προβολή νησιών που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση
21 Μαΐου 2020
“Περισσότεροι τώρα είναι οι ξενοδόχοι που σκέφτονται να μην ανοίξουν μετα τις εξαγγελίες”
21 Μαΐου 2020

Δεν πέρασε η πρόταση να “κλείσει” η πλατεία Σαπφούς για πολιτικές συγκεντρώσεις

Μοιράσου το άρθρο:

Δεν πέρασε από τη χθεσινή συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας Μυτιλήνης η πρόταση του αντιδημάρχου πολιτισμού να κλείσει για πολιτικές συγκεντρώσεις η πλατεία Σαπφούς για τον Ιούλιο και Αύγουστο, και  να χρησιμοποιείται μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προηγήθηκαν αντιδράσεις τόσο παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου όσο και συλλόγων και σωματείων που ζητούν να μην υπάρχουν αποκλεισμοί στο κεντρικότερο σημείο της πόλης καθώς “η  πλατεία είναι χώρος λόγου πράξης άσκησης πολιτιστικής πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας αγώνων και ανάπτυξης ιδεών» .

Επιπλέον η τοπική κοινότητα ενέκρινε την πρόταση για την πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα Μυτιλήνης όπως αυτή είχε προκύψει από τη σύσκεψη μεταξύ δήμου, καταστημάτων εστίασης κατοίκων του ιστορικού κέντρου και της τοπικής κοινότητας, με την προσθήκη ότι δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα εστίασης της πλατείας Σαπφούς να αναπτύξουν μια σειρά τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία για το καλοκαίρι.

Τοποθέτηση του εργατικού κέντρου Λέσβου:

Οι αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος δεν μπαίνουν στο γύψο!

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, αποδεικνύοντας περίσσιο ζήλο για την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών, έρχεται με μια κατάπτυστη εισήγηση του αντιδημάρχου πολιτισμού για «πράξη κανονιστικού περιεχομένου» που θα απαγορεύει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις. Με λίγα λόγια έρχεται να συμπληρώσει την πάγια επιθυμία της Κυβέρνησης για περιστολή και ποινικοποίηση των αγώνων, χτύπημα της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η πολυσυζητημένη εισήγηση, η οποία και καταψηφίστηκε στο χθεσινό (20/5/2020) συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης, ήρθε λίγο μόλις καιρό μετά της μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των νησιωτών ενάντια στην απόβαση των ΜΑΤ και στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών αλλά και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν μια σειρά από αντεργατικές – αντιλαϊκές ρυθμίσεις με πρόσχημα την πανδημία χτυπώντας και τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει.

Αυτές τις κινητοποιήσεις λοιπόν και τις «πολιτικές και συνδικαλιστικές συναθροίσεις» που διεκδικούν για τον τόπο τους, που αγωνίζονται για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού, που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό ήθελε η δημοτική αρχή να απαγορεύσει.

Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης δεν έχει τελειωμό!

Στο όνομα του πολιτισμού, λες και μόνο η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα διοργανώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσπάθησαν να βάλουν στο γύψο το κίνημα και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το εργατικό Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή πλήθος τοπικών μουσικών και καλλιτεχνικών σχημάτων.

Ας το καταλάβουν καλά ότι οι αγώνες του λαού, των εργαζομένων όσο και να πασχίζουν, όσο και να προσπαθούν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης τους, δεν μπαίνουν στον πάγο.

 

 

FOTO: η πλατεία Σαπφούς στην τελευταία κινητοποίηση των καταστημάτων εστίασης για την στήριξή τους στην μετά κορωνοϊό εποχή

Μοιράσου το άρθρο: