Βρέθηκε τμήμα του αρχαίου αμυντικού τείχους της Μυτιλήνης – Θα τοποθετηθεί στο πάρκο Αγίας Ειρήνης
20 Οκτωβρίου 2020
Κομνηνάκα για νέο Πτωχευτικό Κώδικα: Κοροϊδία τα περί δεύτερης ευκαιρίας
20 Οκτωβρίου 2020

Διαφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία η ΕΛΜΕ Λέσβου – Παράσταση διαμαρτυρίας

Μοιράσου το άρθρο:

Διαφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη Υπηρεσιακών Συμβουλίων   των εκπαιδευτικών η ΕΛΜΕ Λέσβου και προχωρά σε παράσταση  διαμαρτυρίας αύριο στις 2:00 το μεσημέρι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου και την Πέμπτη επίσης στις 2:00 το μεσημέρι στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για “πρώτη φορά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου 2020 η εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού’.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου «Το σύστημα «ΖΕΥΣ» βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, τα οποία διασφαλίζουν το αδιάβλητο και το απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας και υποστηρίζονται από εξειδικευμένη ομάδα διαχειριστών που μεριμνούν για την ασφάλεια του συστήματος. Φιλοξενείται στο υπολογιστικό κέντρο του «Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.», και έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε πρόσφατες πρυτανικές εκλογές έξι Πανεπιστημίων. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα σε κάθε συνδυασμό ή ανεξάρτητο υποψήφιο αφού απευθυνθεί στην οικία Εφορευτική Επιτροπή, να παραστεί διά εκπροσώπου, αντιπροσώπου ή αυτοπροσώπως, στον χώρο που θα γίνει η εξαγωγή των αποτελεσμάτων και η καταμέτρηση των ψήφων.»

Διαφορετική άποψη όμως έχει η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου που σημειώνει ότι «η  ηλεκτρονικοί ψηφοφορία δε διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς καταργείται η κατά μόνας ψηφοφορία, δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κάνει ποιος  ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων. Η διαδικασία μέσω υπολογιστή καταργεί τη δυνατότητα φυσικής και άμεσης επαφής κάθε ψηφοφόρου με τους υποψήφιους αιρετούς, την ανταλλαγή απόψεων, τη διαμόρφωση γνώμης μέσω συζήτησης. Μετατρέπει την ψηφοφορία μέσω του πατήματος ενός κουμπιού σε επιλογή που προσομοιάζει στην αγορά ενός προϊόντος και υπόκειται σε μεγαλύτερο βαθμό στους κανόνες του μάρκετινγκ.»

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου υλοποιώντας ανάλογη απόφαση της ΟΛΜΕ αποσύρει τα ψηφοδέλτια που είτε κατέθεσαν είτε επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν οι παρατάξεις : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΠΑΜΕ  και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΤΝΕΚ  και καλούν και τη ΔΑΚΕ να πράξει το ίδιο.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: