Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τα σχολεία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
12 Νοεμβρίου 2019
Νέα κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα των Υφαντηρίων
12 Νοεμβρίου 2019

Διάλεξη του Ρομπέρτο Μάρκες από τη Βραζιλία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει διάλεξη-ομιλία με τον Roberto Marques, Καθηγητή Διδακτικής της Γεωγραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο FE/UFRJ και μέλος της Συλλογικότητας GeoEJA (Coletivo de Estudo e Pesquisa em Geografia e Educação de Jovens e Adultos).

Τίτλος Διάλεξης :”Indigenous Communities and Quilombos: Contemporary Politics, Territoriality and Civil Rights” (Ιθαγενικές κοινότητες και Κοιλόμπος : Σύγχρονες πολιτικές, εδαφικότητα και κοινωνικά δικαιώματα).

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Β, κτήριο Γεωγραφίας, ισόγειο, Μυτιλήνη, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00 – 21.00

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά στα πλαίσια του μαθήματος : “Πόλεις και περιφέρειες στη Λατινική Αμερική” και των ανταλλαγών Erasmus plus και είναι ανοικτή στο κοινό.

Παρουσιάζει η Κρίστη Πετροπούλου, επ. καθηγήτρια Αστικής Γεωγραφίας.

Ο Roberto Marques θα μιλήσει επίσης  την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 18.00 με θέμα “Παιδαγωγική της Απελευθέρωσης (Πάουλο Φρέιρε) και εκπαίδευση στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο” στα ισπανικά με διερμηνεία στα ελληνικά στη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης (Στρατή Μυριβήλη 108) σε καθηγητές, μαθητές και φοιτητές και θα συμμετάσχει με το ίδιο θέμα σε ανοικτή στο κοινό συνάντηση με άλλους διαπολιτισμικούς φορείς εκπαίδευσης την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 18.00. στο Μοσαϊκ (Mosaik Suport Center, Σαπφούς 9)

Μοιράσου το άρθρο: